Terug naar het nieuwsoverzicht

Zomertoppers 2024

Stem mee voor 20 juni!
Jouw favoriete films deze zomer weer te zien

Net als vorige jaar heeft onze programmeur weer een mooie lijst samengesteld met jullie favoriete films van afgelopen jaar.

Welke film zou jij deze zomer graag opnieuw (of alsnog) willen zien? Laat ons via onderstaande knop weten wat jouw Top 5 is uit de 15 geselecteerde films. De acht meest gekozen Zomertoppers zijn van 4 juli t/m 28 augustus te zien.

Stem mee! We zijn benieuwd!

Past Lives

Prachtige film over lot & liefde. Jeugdliefdes Nora en Hae Sung verliezen elkaar uit het oog als Nora’s familie van Zuid-Korea naar Canada emigreert. Ondanks wat internetcontact duurt het 24 jaar voordat ze elkaar weer ontmoeten…

Trailer

Tár

Lydia Tár – Oscar-waardig neergezet door Cate Blanchett – is een vrouwelijke chef-dirigent die verwikkeld raakt in een intrige. Superspannend, mooi gespeeld, met geweldige muziek.

Trailer

The Banshees of Inisherin

‘Gister was alles nog goed…’ Dit ontroerende, onderhoudende verhaal met scherpe dialogen en veel humor speelt zich af op een afgelegen eiland aan de westkust van Ierland.

Trailer

Anatomy of a Fall

Dit drama van de Franse regisseur Justine Triet (44) won deze zomer in Cannes de belangrijkste festivalprijs, de Gouden Palm. Anatomy of a Fall gaat over een schrijver die probeert te bewijzen dat ze haar man niet heeft vermoord.

Trailer

The Quiet Girl

In de zomer van 1981 wordt de negenjarige Cáit – een van de verwaarloosde kinderen van een Iers plattelandsgezin – omdat haar moeder weer zwanger is weggestuurd naar een voor Cáit onbekende, verre nicht. Eibhlín en haar man Seán verwelkomen haar liefdevol. Ze bloeit op maar stuit ook op een geheim…

Trailer

The Whale

De première van dit ontroerende en liefdevolle drama in Cannes betekende een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash). Hij werd met een staande ovatie onthaald. Als vader met een levensbedreigend overgewicht probeert hij opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things).

Trailer

Aftersun

De elfjarige Sophie (Frankie Corio) en haar dertigjarige vader Calum (Paul Mescal) gaan in de jaren 90 op vakantie naar Turkije, waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Voor Sophie gaat er een nieuwe wereld open, terwijl haar vader buiten beeld worstelt met de zwaarte van het leven.

Trailer

The Old Oak

Ken Loach (I, Daniel Blake; Sorry, We Missed You) heeft de sociaal-realistische film op de kaart gezet. Ook zijn nieuwste productie is een film met een groot hart en gaat over het belang van solidariteit. Mogelijk is het ook zijn laatste werk, liet de 87-jarige filmmaker onlangs weten.

Trailer

Le pot-au-feu

De passie van chef-kok Dodin Bouffant en zijn keukenpartner Eugenie (Juliette Binoche) spat van het scherm af. Het water loopt je in de mond bij alle waanzinnige keukenscènes en je zou willen dat er geurbeeld was, of dat je kon aanschuiven.

Trailer

Das Lehrerzimmer

In dit meeslepende schoolklasdrama neemt een morele strijd over grenzen en rechtvaardigheid thrillerachtige proporties aan. De film won al verschillende Duitse filmprijzen waaronder die voor Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice én is de Duitse Oscarinzending van dit jaar.

Trailer

Perfect Days

Prachtige, observerende en liefdevol gemaakte film van Wim Wenders (Paris, Texas) over een WC-schoonmaker in Tokio. In zijn minibusje rijdt hij van en naar verschillende openbare toiletten en beluistert cassettebandjes met muziek uit de jaren 70.

Trailer

The Blue Caftan

Halim (Saleh Bakri) is kleermaker en runt samen met zijn vrouw Mina (Lubna Azabal) een kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Hun hele huwelijk lang leven ze met een geheim: Halims homoseksualiteit. Als Mina terminaal ziek blijkt, komt hun leven op zijn kop te staan.

Trailer

Oppenheimer

Regisseur Christopher Nolan (Dunkirk) is terug met een epische thriller over de wetenschapper Oppenheimer, die ook wel ‘de vader van de atoombom’ wordt genoemd. Oppenheimer is door Cinevillepashouders verkozen tot een van de beste films van 2023. Heb je ‘m nog niet gezien? Dan is dit je kans.

Trailer

Killers of the Flower Moon

Deze Scorsese-productie is gebaseerd op de alom geprezen, gelijknamige bestseller van journalist David Grann die zich afspeelt in het Oklahoma in de roaring twenties. De film gaat over de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror. Met Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro en anderen.

Trailer

All the Beauty and the Bloodshed

Met All the Beauty and the Bloodshed creëerde Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizen Four) een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw: Nan Goldin. De docu vertelt het emotionele, veelzijdige verhaal over deze internationaal befaamde fotograaf en activist.

Trailer

Actueel