Terug naar het nieuwsoverzicht

Previously unreleased

Vanaf 6 juli

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet in de bioscoop. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De negen van dit jaar vertonen wij deze zomer.

The Integrity of Joseph Chambers

Vanaf 6 juli

The Integrity of Joseph Chambers is een onheilspellend moraliteitsverhaal dat de onmacht toont van een vader die niet voldoet aan het beeld dat de samenleving van een man heeft.

Meer info & trailer

Atlantide

Vanaf 13 juli

Atlantide speelt zich af in waterstad Venetië, waar opgeschoten tieners geen opgevoerde brommers hebben maar razendsnelle speedbootjes. Deze ‘barchini’ zijn hun alles.

Meer info & trailer

El Castigo

Vanaf 20 juli

In El Castigo belandt een jong stel in een emotionele crisis als hun zevenjarige kind vermist wordt in het bos.

Meer info & trailer

Lola

Vanaf 27 juli

Deze debuutfilm van Andrew Legge – ‘Ierlands best bewaarde filmgeheim’ – is een inventieve tijdreis, waarin twee zussen de loop van de Tweede Wereldoorlog beïnvloeden met een zelfgebouwde machine, ‘Lola’.

Meer info & trailer

Fumer fait tousser

Vanaf 3 augustus

Fumer fait tousser is een hilarische superheldenparodie van absurdist-filmmaker Dupieux over een dominante marionettenrat en zijn bende gewelddadige, losgeslagen superhelden, Tobacco Force.

Meer info & trailer

Anatomy of Time

Vanaf 10 augustus

Anatomy of Time is een raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt.

Meer info & trailer

True Things

Vanaf 17 augustus

True Things is een gelaagde en knap geacteerde film van regisseuse Harry Wootliff, met in de hoofdrol Ruth Wilson en Tom Burke (The Souvenir). Het slaperige leven van een vrouw verandert voor altijd na een giftige seksuele ontmoeting.

Meer info & trailer

Safe Place

Vanaf 24 augustus

Safe Place is een oprecht en beklijvend familiedrama, over onvoorwaardelijke liefde voor je naasten, gedragen door krachtige beeldcomposities, uitmuntend acteerwerk en sterke dialogen.

Meer info & trailer