Talentontwikkeling

Ontdek jouw passie voor film!

Ben jij een beginnend filmmaker of droom je erover om verhalen in bewegend beeld te vertellen? Dan ben je bij Filmhuis Alkmaar op de goede plek!

We organiseren verschillende activiteiten die jou handvatten bieden om verder te groeien op creatief én zakelijk vlak. Check hieronder wat we allemaal doen op het gebied van talentontwikkeling.

Masterclasses

Een paar keer per jaar organiseren we verdiepende masterclasses die verder in gaan op specifieke onderwerpen en/of actuele thema’s. We nodigen dan een ervaren maker uit om ons mee te nemen in alle ins&outs van zijn/haar vak. Denk aan special effects in horrorfilms, impact documentaires, cinematografie.

Deze masterclasses zijn bedoeld voor de beginnende maker en young professional. Het is altijd een kleine groep, dus er is veel ruimte voor vragen, elkaar feedback geven en onderling netwerken.

Workshops

Ontwikkel je vaardigheden en experimenteer met verschillende aspecten van filmmaken. Of je nu geïnteresseerd bent in scenarioschrijven, camerawerk, 3D stop-motion animatie of geluidsontwerp, onze workshops bieden jou de kans om je talenten te ontdekken en te versterken.

Alkmaars Open Doek

Elk jaar organiseren we Alkmaars Open Doek: een plek waar beginnende makers een podium krijgen om hun korte film te vertonen aan een vakjury en het publiek. Amateur en semiprofessionele filmmakers konden zich aanmelden. Alle filmgenres zijn welkom, zolang de film recent geproduceerd zijn met een maximale speelduur van 20 minuten. Houd onze socials in de gaten voor de komende editie in het najaar.

Netwerkmogelijkheden

Elke activiteit wordt afgesloten met een netwerkborrel, waarbij je kunt napraten met professionals en andere lokale makers. Dé perfecte plek om contacten op te doen en je netwerk uit te breiden!

Je eigen film op het grote doek

Zoek je een plek om een première te organiseren van je zelfgemaakte film? Neem contact op via merel@filmhuisalkmaar.nl en we denken graag met je mee over de mogelijkheden

Ik heb een beter idee!

Heb je het gevoel dat je binnen onze bestaande programma’s niet kunt leren wat jij wil? Laat het ons weten! We zijn altijd op zoek naar die kritische maker die met ons mee wil denken. Stuur een mailtje naar merel@filmhuisalkmaar.nl en dan nodigen we je graag uit voor een cola in het filmhuis.Tijdens school

Zoek je meer informatie over de mogelijkheden van filmeducatie binnen school? Check dan ook ons uitgebreide scholenprogramma en kijk op filmhuisalkmaar.nl/filmeducatie.

Contact

Neem voor vragen contact met ons op via educatie@filmhuisalkmaar.nl.


Merel Booleman
Educatie & Talentontwikkeling


Sylvie van Dijk
Productie

Credit foto masterclass: Maaike Brinks