Thuis Kijken

Met een alt tag

Wat is picl?

Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op film, vol zijn van Nederlandse cinema en arthousefilms. Om zoveel mogelijk mensen aan te steken met dit enthousiasme, bieden zij in samenwerking met Filmhuis Alkmaar en 20 andere Nederlandse filmtheaters het mooiste aanbod van de allernieuwste films en documentaires, zodat je die thuis kunt bekijken.

Vanaf € 4,99 krijg je 48 uur toegang tot een nieuwe film wanneer het jou uitkomt. Picl werkt eenvoudig via je telefoon, laptop, pc of tablet. Zonder downloaden en zonder abonnement! Later verder kijken? Picl onthoudt waar je gebleven was. En het wordt nog beter: voor deze prijs krijg je niet alleen een superactueel en exclusief aanbod, maar steun je ook nog eens Filmhuis Alkmaar.

Deze films zijn deze nu via Picl te zien.

Hoe werkt picl?

  • Ga naar https://picl.nl/theaters/filmhuis-alkmaar
  • Selecteer de film die je wilt kijken en klik op de knop ‘Bekijk de film’. 
  • Klik nogmaals op de knop ‘Bekijk de film’.
  • Maak eerst een account aan bij Picl of log in, en klik op ‘volgende’.
  • Heb je een kortingscode? Vul de code in bij ‘Heb je een kortingscode?’ en klik op ‘toepassen’. 
  • Klik op ‘volgende’. 

Hoe speel ik een film af op mijn TV?

Er zijn verschillende manieren om de film op je televisie af te spelen. Als je in het bezit bent van een Apple TV of Chromecast kun je de film eenvoudig vanaf je laptop of telefoon naar je televisie streamen.

Chromecast

Via de Google browser op je PC, laptop of Android tablet/smartphone cast je zonder problemen een film naar je televisie via het cast-icoon in de player. Klik hier voor meer informatie over Chromecast. Je kunt ook onze streamingapp downloaden. Deze vind je in de Play Store

Voor het casten vanaf een iPhone of iPad is het downloaden van onze streamingapp vereist. Deze vind je in de App Store. Het casten vanuit de Google browser vanaf je iPhone of iPad wordt helaas niet ondersteund door Google Chromecast, daar heb je Apple Airplay voor nodig, in combinatie met een Apple TV.

Apple TV

 Voor het gebruik van Apple TV kun je ook onze streamingapp downloaden. Deze vind je in de App Store. Klik hier voor meer informatie over Apple TV.

Anders

Heb je dit niet? Geen probleem! De meeste laptops, tablets of smartphones kunnen worden aangesloten op je TV. Het makkelijkst doe je dit door je apparaat met je televisie te verbinden via een HDMI-kabel.