Veelgestelde vragen

Ticketinfo

Kaarten bestel je handig en snel online via www.filmhuisalkmaar.nl of je koopt ze aan de kassa (uitsluitend met PIN). Kaarten kosten € 12,50 per stuk inclusief een kop thee of koffie vóór de film. Tickets voor kinderfilms kosten € 8,- per stuk (ook voor volwassenen) inclusief een glas limonade.

Per 1 december 2023 worden de tarieven voor tickets verhoogd naar € 13,50 voor een regulier ticket en €  9,- voor kaartjes voor kinderfilms.

Let op: de rijnummers beginnen vanaf boven. Rij 1 is dus helemaal bovenaan. Het zwarte ‘vlak’ in de plattegrond is het scherm/filmdoek.

Reserveren kan eenvoudig via onze website www.filmhuisalkmaar.nl, niet telefonisch of via e-mail.

Met een Cinevillepas kun je ruim 100 verschillende films per week bekijken in meer dan 30 theaters door heel Nederland, waaronder Filmhuis Alkmaar. Voor slechts € 22,50 per maand (of € 18,50 als je jonger dan 30 bent) kun je dus onbeperkt naar de film. Je Cinevillepas vraag je eenvoudig aan via de volgende link: Klik hier voor de webpagina over de Cinevillepas.

Cinevillepashouders kunnen tot maximaal 2 uur voor aanvang van de voorstelling tickets reserveren via onze website www.filmhuisalkmaar.nl
Na de reservering ontvang je een bevestiging met e-ticket in de mail. Neem dit e-ticket (geprint of op je telefoon) mee naar het filmhuis en laat deze scannen bij de kassa of je scant de QR-code zelf bij de Cineville-zuil.

Als Cinevillers moet je je boeking zelf annuleren als je niet kunt komen.
Via deze link kom je op de juiste pagina: Cinevilleboeking annuleren.
Het kan zijn dat je eerst op de inlogpagina komt, voor je emailadres en je wachtwoord. Daarna kom je direct op de juiste pagina, waar je het betreffende kaartje kunt annuleren.

Filmhuis Alkmaar accepteert de Nationale Bioscoopbon. Bioscoopbonnen van andere theaters of andere cadeaubonnen worden niet geaccepteerd. De bioscoopbon is ook online te gebruiken.

Wij restitueren in principe geen gekochte tickets.

We verkopen FA-cadeaubonnen aan de kassa. Hiervoor gelden de volgende algemene voorwaarden:

Geldigheid

FA cadeaubonnen zijn alleen geldig in Filmhuis Alkmaar gedurende 5 jaar, te rekenen vanaf de datum van aankoop en zijn niet inwisselbaar voor geld;

Beperkte aansprakelijkheid

FA is niet aansprakelijk voor FA-cadeaubonnen als ze eenmaal geactiveerd zijn, en vervolgens verloren, gestolen, geïnactiveerd of beschadigd worden.

Wil je je ticket betalen met een Filmhuis Alkmaar Cadeaukaart? Log dan op de website in als Gast, dus niet via je account (als het niet werkt, eerst even uitloggen). Na het kiezen van de ticketsoort en je stoel zie je vervolgens een veld waar je het nummer van de barcode op je cadeaukaart kunt invullen.

Je kunt ook de waarde van je cadeaukaart(en) als tegoed toevoegen aan je Filmhuis Alkmaar account. Klik daarvoor op de website rechtsboven op het icoontje met het poppetje. Je komt dan op de pagina Accountbeheer. Klik linksboven op Mijn account en vervolgens op Cadeaukaarten en vul het nummer van je cadeaukaart in. Je volgende bestelling wordt dan van je tegoed afgetrokken.

Oudere cadeaukaarten zonder barcode kunnen alleen aan de kassa worden ingeleverd en kunnen dus niet gebruikt worden bij een online bestelling.

Bereikbaarheid

Met de auto of fiets
Er is een parkeergelegenheid onder het filmhuis, zowel voor je fiets als je auto.

Met de trein

Vanaf station Alkmaar loop je in vijf minuten naar Filmhuis Alkmaar.

Met de bus

Neem bus 2 richting daalmeer en stap uit bij halte Pettemerstraat, direct voor de deur van het complex.

We openen onze deuren één uur voor aanvang van de eerste voorstelling.

Alle zalen van Filmhuis Alkmaar zijn toegankelijk voor rolstoelen. Neem vooraf wel even contact op met de kassa zodat we de rolstoelplek voor je kunnen reserveren. Alle horecafaciliteiten zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. Filmhuis Alkmaar heeft ook een mindervalidentoilet.

Onder het Filmhuis is een parkeergarage. Deze is dagelijks open van 05:30 – 01:00 uur.

Bezoekers van Filmhuis Alkmaar betalen € 3,15 per dag (12 uur, het 1e kwartier is gratis).
Je kunt een uitrijkaart kopen aan de kassa op vertoon van je toegangsbewijs van Filmhuis Alkmaar. Vergeet niet je uitrijkaart mee te nemen naar de kassa.
De parkeergarage wordt beheerd door Vue.