Verwacht

Ezra

Bobby Cannavale, Robert De Niro, Rose Byrne, William Fitzgerald, Whoopi Goldberg, Komedie, 101 min, Verenigde Staten

Wanneer stand-upcomedian Max geconfronteerd wordt met een belangrijke beslissing over de toekomst van zijn autistische zoon Ezra, besluit hij hem mee te nemen op een roadtrip van New York naar Los Angeles.

Vanaf: do 30 mei 2024
Meer info

Maria Montessori

Leïla Bekhti, Jasmine Trinca, Emily di Ronza, Drama, 100 min, Frankrijk

Indrukwekkend historisch drama over een vrouw die haar tijd ver vooruit was: Maria Montessori streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen. De film verweeft de verhalen van twee buitengewone vrouwen tegen de achtergond van een Europa op de drempel van verandering.

Vanaf: do 30 mei 2024
Meer info

Moving

Kiichi Nakai, Junko Sakurada, Tomoko Tabata, Drama, 125 min, Japan

Als haar ouders uit elkaar gaan en haar vader Kenichi het ouderlijk huis verlaat, blijft de 12-jarige Renko (Tomoko Tabata) alleen achter met haar moeder Nazuna in Kyoto. Terwijl Nazuna nieuwe regels voor hun leven samen opstelt, maakt Renko haar eigen plannen. Alle veranderingen in het gezin vinden op haar voorwaarden plaats.Deze in 4K-gerestaureerde coming-of-age-klassieker van Shinji Sômai werd op het filmfestival van Venetië uitgeroepen tot Beste Restauratie.

Vanaf: do 30 mei 2024
Meer info

Together 99

Anja Lundqvist, Gustaf Hammersten, Shanti Roney, Komedie, 115 min, Zweden

In Together 99 brengt regisseur Lukas Moodysson de cast van Together opnieuw bij elkaar om vierentwintig jaar na de oprichting van de Tillsammans-commune de balans op te maken.

Vanaf: do 30 mei 2024
Meer info

Only the River Flows

Yilong Zhu, Chloe Maayan, Drama, 102 min, China

In het landelijke China van de jaren 90 wordt het lichaam van een vrouw gevonden bij een rivier. Hoofdinspecteur Ma Zhe krijgt leiding over het onderzoek naar deze ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak en er vindt al snel een arrestatie plaats. Niets blijkt wat het lijkt: "Het lot is alle waarheid die we niet kunnen zien."

Vanaf: do 6 juni 2024
Meer info

The Dead Don't Hurt

Vicky Krieps, Viggo Mortensen, western, 129 min, Canada, Denemarken

Amerika, 1860. Vicky Krieps speelt de fel onafhankelijke Frans-Canadese Vivienne Le Coudy, die een relatie begint met de Deense immigrant Holger Olsen (Vigo Mortensen). De film schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen.

Vanaf: do 6 juni 2024
Meer info

The Royal Hotel

Julia Garner, Jessica Henwick, Toby Wallace, Hugo Weaving, Thriller, 91 min, Australië, Verenigd Koninkrijk

In deze psychologische thriller nemen backpackers Hanna en Liv voor wat extra geld een baantje aan in een afgelegen Australische pub. Daar worden de vriendinnen geconfronteerd met een stel weerbarstige locals en een explosieve situatie. 

Vanaf: do 6 juni 2024
Meer info

Spoorloos (digitale restauratie)

Bernard-Pierre Donnadieu, Gene Bervoets, Johanna Ter Steege, Thriller, 107 min, Frankrijk, Nederland

In George Sluizers spannende, Gouden Kalf-winnende psychothriller verdwijnt een jonge vrouw (Johanna ter Steege) tijdens een vakantie naar Zuid-Frankrijk. Na de release in 1988 werd Spoorloos een klassieker en is nu gerestaureerd in 4K.

Vanaf: do 13 juni 2024
Meer info

The Movie Teller

Bérénice Bejo, Daniel Brühl, Antonio de la Torre, Sara Becker, Alondra Valenzuela, Drama, 116 min, Chili, Spanje, Frankrijk

Een jonge vrouw gebruikt haar talent als verhalenverteller om de magie van de beelden die ze in de bioscoop heeft gezien te delen met de arme inwoners van een mijngemeenschap in de Chileense woestijn.

Vanaf: do 13 juni 2024
Meer info

Nata Per Te

Teresa Saponangelo, Pierluigi Gigante, Alessandro Piavani, Barbora Bobulova, Drama, 113 min, Italië

Ontroerend en waargebeurd verhaal van de alleenstaande Luca die een baby’tje wil adopteren, maar moet opboksen tegen de starre rechterlijke regels. De internationale pers roemt: 'Overtuigende cast en prachtig camerawerk' en 'Een levendige film met een delicaat vermogen voor emoties'.

Vanaf: do 20 juni 2024
Meer info

Explanation for Everything

Gáspár Adonyi-Walsh, Rebeka Hatházi, Lilla Kizlinger, István Znamenák, András Rusznák, Drama, 127 min, Hongarije

Dit indrukwekkende drama van Gábor Reisz is een vernietigende aanklacht tegen reactionaire politiek en misleidende journalistiek en wordt verteld vanuit meerdere perspectieven, wat de thema's in de film diepte geeft en inzichtelijker maakt.

Vanaf: do 27 juni 2024
Meer info

Showing Up | Previously Unreleased

Michelle Williams, André 3000, Hong Chau, Drama, 107 min, VS

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer. In Showing Up houdt Michelle Williams haar spel ontroerend klein als kunstenares Lizzy, die een balans moet zien te vinden tussen haar passie en alledaagse verplichtingen.

Vanaf: do 27 juni 2024
Meer info

Do Not Expect Too Much from the End of the World | Previously Unreleased

Ilinca Manolache, Ovidiu Pîrșan, Nina Hoss, Dorina Lazăr, Drama, 163 min, Roemenië, Luxemburg, Frankrijk, Kroatië

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.In Radu Judes nieuwste film rijdt een onderbetaalde en overwerkte productieassistente voor een Oostenrijkse multinational door Boekarest om de casting te filmen voor een video over veiligheid op de werkplek. Tegelijkertijd neemt ze incognito ironische vlogs vol obsceniteiten op.

Vanaf: do 4 juli 2024
Meer info

Kinds of Kindness

Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Komedie, 164 min, Ierland, Verenigd Koninkrijk

De nieuwe Yorgos Lanthimos, met hoofdrollen voor Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe en Margaret Qualley, is een duizelingwekkend surrealistisch verhaal dat uit drie delen bestaat.

Vanaf: do 4 juli 2024
Meer info

Kinds of Kindness | Voorpremière

Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Komedie, 164 min, Ierland, Verenigd Koninkrijk

De nieuwe Yorgos Lanthimos, met hoofdrollen voor Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe en Margaret Qualley, is een duizelingwekkend surrealistisch verhaal dat uit drie delen bestaat.

Vanaf: do 4 juli 2024
Meer info

The Monk and the Gun

Tandin Wangchuk, Deki lhamo, Harry Einhorn, Tandin Phubz, Tandin Sonam, Drama, 107 min, Bhutan

Deze opbeurende, satirische komedie speelt zich af rond de eerste democratische verkiezingen in Bhutan. Een Amerikaan reist naar Bhutan op zoek naar een schat en kruist het pad van een jonge monnik die door zijn leraar is opgedragen om twee geweren te vinden. Prachtig gemaakt, met magnifieke cinematografie van de Himalaya.

Vanaf: do 4 juli 2024
Meer info

Eureka | Previously Unreleased

Viggo Mortensen, Chiara Mastroianni, Alaina Clifford, Sadie Lapontie, Drama, 147 min, Frankrijk, Argentinië, Portugal

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.In Eureka zijn de inheemse bewoners van een Braziliaans regenwoud al niet veel beter af dan die van een native-American reservaat, in deze magisch-realistische film met een glansrol voor een ooievaar.

Vanaf: do 18 juli 2024
Meer info

Le procès Goldman | Previously Unreleased

Arieh Worthalter, Arthur Harari, Jeremy Lewin, Christian Mazzuchini, Drama, 115 min, Frankrijk

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.Le procés Goldman, de verfilming van de geruchtmakende rechtszaak uit 1976 rond de Franse communist, revolutionair en crimineel Pierre Goldman, kaart meer aan dan de schuldvraag alleen.

Vanaf: do 25 juli 2024
Meer info

Animal | Prevously Unreleased

Dimitra Vlagopoulou, Flomaria Papadaki, Ahilleas Hariskos, Chronis Barbarian, Drama, 116 min, Griekenland, Oostenrijk, Bulgarije, Cyprus, Roemenië

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.In Animal wordt het voor Kalia, entertainer in een Grieks all-inclusive resort, steeds moeilijker de schijn van eeuwige jeugd op te houden in deze gelaagde schets van de Griekse toeristenindustrie.

Vanaf: do 1 augustus 2024
Meer info

Peak Season | Previously Unreleased

Claudia Restrepo, Derrick DeBlasis, Ben Coleman, Will Neff, Drama, 82 min, VS

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.In Peak Season zoekt een New Yorks koppel zoekt rust in een luxe resort in landelijk Wyoming. Onverwacht pakt deze vakantie uit als een test voor hun relatie.

Vanaf: do 8 augustus 2024
Meer info

Inside the Yellow Cocoon Shell | Previously Unreleased

Le Phong Vu, Nguyen Thinh, Vu Ngoc Manh, Nguyen Thi Truc Quynh, Drama, 178 min, Vietnam, Singapore, Frankrijk, Spanje

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.In Inside the Yellow Cocoon Shell keert Thiện terug naar het Vietnamese platteland van zijn jeugd. Dat blijkt het begin van een spirituele (zelf)ontdekkingstocht: slow cinema in zijn meest gedurfde, radicale vorm.

Vanaf: do 15 augustus 2024
Meer info

Mal Viver | Previously Unreleased

Anabela Moreira, Rita Blanco, Madalena Almeida, Cleia Almeida, Drama, 127 min, Portugal, Frankrijk

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.Mal viver is het eerste deel van twee unieke 'spiegelfilms', die beide spelen in hetzelfde hotel. Mal viver richt zich op vijf vrouwen uit een familie die een klein luxehotel runnen en dat van de ondergang proberen te redden. Viver mal speelt in dezelfde periode en richt de blik op de gasten.

Vanaf: do 22 augustus 2024
Meer info

Viver Mal | Previously Unreleased

Nuno Lopes, Filipa Areosa, Leonor Silveira, Rafael Morais, Drama, 124 min, Portugal, Frankrijk

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.Mal Viver is het tweede deel van twee unieke 'spiegelfilms', die beide spelen in hetzelfde hotel. In plaats van op de vrouwen die het hotel runnen, is de blik nu gericht op de gasten en belanden zij onder het fileermes van regisseur João Canijo.

Vanaf: do 29 augustus 2024
Meer info

Le gang des bois du temple | Previously Unreleased

Régis Laroche, Philippe Petit, Slimane Dazi, Lina El Arabi, Drama, 113 min, Frankrijk

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.Bois du temple is een buitenwijk van Parijs, waar een bende kruimeldieven op leeftijd woont. Net als een gepensioneerde militair bezig is met de begrafenis van zijn moeder, bereidt zijn buurman zich voor om met zijn gang het konvooi van een rijke Arabische prins te beroven.

Vanaf: za 11 juli 2026
Meer info