Verwacht

L'Origine du Mal

Laure Calamy, Doria Tillier, Jacques Weber, Dominique Blanc, Suzanne Clément, Céleste Brunnquell, Véronique Ruggia Saura, Thriller, 123 min, Frankrijk, Canada

Wanneer de mysterieuze Stéphane plotseling contact zoekt met haar tot nu toe onbekende en puissant rijke vader, rijst de vraag: is zij wel wie ze zegt dat ze is?

Vanaf: do 15 juni 2023
Meer info

Asteroid City

Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Tom Hanks, Ed Norton, Komedie, 139 min, Verenigde Staten

Fans van Wes Anderson (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel) kunnen hun hart ophalen met deze nieuwe film die zich afspeelt in een fictief Amerikaans woestijnstadje in de jaren 50. En dan de cast van dit esthetische feestje: o.a. Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Tom Hanks, Jason Schwartzman en Edward Norton.

Vanaf: do 22 juni 2023
Meer info

La ragazza del futuro

Fabrizio Ferracane, Claudia Gusmano, Manuela Ventura, Francesco Colella, Drama, 96 min, Italië

In het Sicilië van de jaren 60 vecht een jonge vrouw voor zelfbeschikking: ze strijdt tegen de eeuwenoude traditie van het ‘herstellende huwelijk’. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Vanaf: do 22 juni 2023
Meer info

Les Cyclades

Laure Calamy, Olivia Côte, Kristin Scott Thomas, Dimitris Panos Koronis, Komedie, 110 min, Frankrijk

Zomerse komedie over vriendschap, ouder worden en leren loslaten. Deze Franse feelgoodfilm van Marc Fitoussi toont de kracht van vrouwen die de vreugde van het leven herontdekken. Met een vermakelijke bijrol van Kristin Scott Thomas.

Vanaf: do 29 juni 2023
Meer info

Les Pires | Previously Unreleased

Johan Heldenbergh, Timéo Mahaut, Mallory Wanecque, Drama, 99 min, Frankrijk

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De negen van dit jaar vertonen wij deze zomer. Deze ontroerende debuutfilm brengt ons dichter bij de belevingswereld van kinderen en trekt de ethiek van het casten van mensen die een versie van zichzelf spelen in twijfel.

Vanaf: do 29 juni 2023
Meer info

Kiddo

Frieda Barnhard, Rosa van Leeuwen, Familiefilm, 91 min, Nederland

De 11-jarige Lu woont in een pleeggezin, totdat haar lang afwezige moeder Karina plotseling weer opduikt. Ze is klaar om weer haar moeder te zijn en neemt Lu mee op een avontuurlijke roadtrip in haar afgeragde sportwagen, helemaal naar Polen.

Vanaf: wo 5 juli 2023
Meer info

Sisi & Ich

Susanne Wolff, Sandra Hüller, Georg Friedrich, Drama, 132 min, Duitsland

Keizerin Elisabeth paste niet in het keurslijf dat het Weense hof haar oplegde. Ontdek het verhaal over haar leven verteld vanuit het oogpunt van haar hofdame Irma, als ze samen in Griekenland verblijven, ver weg van de strenge etiquette van het hof. 

Vanaf: do 6 juli 2023
Meer info

The Integrity of Joseph Chambers | Previously Unreleased

Jordana Brewster, Clayne Crawford, Colt Crawford, Drama, 96 min, VS

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier.  Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De negen van dit jaar vertonen wij deze zomer. The Integrity of Josph Chambers is een onheilspellend moraliteitsverhaal dat de onmacht toont van een vader die niet voldoet aan het beeld dat de samenleving van een man heeft. 

Vanaf: do 6 juli 2023
Meer info

Atlantide | Previously Unreleased

Daniele Barison, Maila Dabalà, Bianka Berényi, Drama, 100 min, Italië, Frankrijk, Qatar, Mexico, Spanje

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De negen van dit jaar vertonen wij deze zomer. Atlantide speelt zich af in waterstad Venetië, waar opgeschoten tieners geen opgevoerde brommers hebben maar razendsnelle speedbootjes. Deze ‘barchini’ zijn hun alles.  

Vanaf: do 13 juli 2023
Meer info

El Castigo | Previously Unreleased

Antonia Zegers, Néstor Cantillana, Catalina Saavedra, Drama, 85 min, Chili, Argentinië

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De negen van dit jaar vertonen wij deze zomer.In El Castigo belandt een jong stel in een emotionele crisis als hun zevenjarige kind vermist wordt in het bos.

Vanaf: do 20 juli 2023
Meer info

Lola | Previously Unreleased

Hugh O’Conor, Stefanie Martini, Emma Appleton, Science Fiction, 80 min, Ierland, Verenigd Koninkrijk

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De negen van dit jaar vertonen wij deze zomer. Deze debuutfilm van Andrew Legge - ‘Ierlands best bewaarde filmgeheim’ - is een inventieve tijdreis, waarin twee zussen de loop van de Tweede Wereldoorlog beïnvloeden met een zelfgebouwde machine, ‘Lola’.

Vanaf: do 27 juli 2023
Meer info

Fumer fait tousser | Previously Unreleased

Anaïs Demoustier, Gilles Lellouche, Vincent Lacoste, Komedie, 77 min, Frankrijk

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De negen van dit jaar vertonen wij deze zomer. Fumer fait tousser is een hilarische superheldenparodie van absurdist-filmmaker Dupieux over een dominante marionettenrat en zijn bende gewelddadige, losgeslagen superhelden, Tobacco Force.

Vanaf: do 3 augustus 2023
Meer info

Anatomy of Time | Previously Unreleased

Sorabodee Changsiri, Prapamonton Eiamchan, Thaveeratana Leelanuja, Drama, 118 min, Thailand, Frankrijk, Nederland, Singapore

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De negen van dit jaar vertonen wij deze zomer. Anatomy of Time is een raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt.

Vanaf: do 10 augustus 2023
Meer info

True Things | Previously Unreleased

Ruth Wilson, Tom Burke, Hayley Squires, Drama, 102 min, Verenigd Koninkrijk

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De negen van dit jaar vertonen wij deze zomer. True Things is een gelaagde en knap geacteerde film van regisseuse Harry Wootliff, met in de hoofdrol Ruth Wilson en Tom Burke (The Souvenir). Het slaperige leven van een vrouw verandert voor altijd na een giftige seksuele ontmoeting.

Vanaf: do 17 augustus 2023
Meer info

Safe Place | Previously Unreleased

Snjezana Sinovcic, Goran Markovic, Drama, 103 min, Kroatië

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De negen van dit jaar vertonen wij deze zomer.Safe Place is een oprecht en beklijvend familiedrama, over onvoorwaardelijke liefde voor je naasten, gedragen door krachtige beeldcomposities, uitmuntend acteerwerk en sterke dialogen.

Vanaf: do 24 augustus 2023
Meer info

Cézanne et Moi | Van Gogh & Friends

Guillaume Gallienne, Guillaume Canet, Alice Pol, Déborah François, Sabine Azéma, Gérard Meylan, Isabelle Candelier, Freya Mavor, Drama, 118 min, Frankrijk

We vertonen de film Cézanne et moi in samenwerking met Stedelijk Museum Alkmaar*. Conservator Marjan van Heteren verzorgt een inleiding bij dit drama over Paul en Emile.

Vanaf: di 29 augustus 2023
Meer info