Verwacht

Animalia

Oumaima Barid, Mehdi Dehbi, Fouad Oughaou, Souad Khouyi, Science Fiction, 95 min, Frankrijk

Buitenaards mooie Marokkaanse roadtrip langs bovennatuurlijke elementen, religie en klassenverschillen. Itto is een bescheiden, jonge vrouw met een plattelandsachtergrond. Tijdens bovennatuurlijke gebeurtenissen in het land, raakt Itto gescheiden van haar man en nieuwe familie. Alleen, zwanger en op zoek naar haar weg terug, vindt ze emancipatie.

Vanaf: do 27 juni 2024
Meer info

Explanation for Everything

Gáspár Adonyi-Walsh, Rebeka Hatházi, Lilla Kizlinger, István Znamenák, András Rusznák, Drama, 127 min, Hongarije

Dit indrukwekkende drama van Gábor Reisz is een vernietigende aanklacht tegen reactionaire politiek en misleidende journalistiek en wordt verteld vanuit meerdere perspectieven, wat de thema's in de film diepte geeft en inzichtelijker maakt.

Vanaf: do 27 juni 2024
Meer info

L'amour et les fôrets

Virginie Efira, Arthur Thunin, Melvil Poupaud, Dominique Reymond, Zoé Lenoir, Drama, 106 min, Frankrijk

Deze film begint als luchtig liefdesverhaal en gaat bijna ongemerkt over in een psychologische thriller. Blanche ziet in Grégoire de man van haar dromen en stort zich in een gepassioneerde relatie, alle waarschuwingen van haar familie en tweelingzus Rose ten spijt.  

Vanaf: do 27 juni 2024
Meer info

Kinds of Kindness

Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Komedie, 164 min, Ierland, Verenigd Koninkrijk

De nieuwe Yorgos Lanthimos, met hoofdrollen voor Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe en Margaret Qualley, is een duizelingwekkend surrealistisch verhaal dat uit drie delen bestaat.

Vanaf: do 4 juli 2024
Meer info

The Monk and the Gun

Tandin Wangchuk, Deki lhamo, Harry Einhorn, Tandin Phubz, Tandin Sonam, Drama, 107 min, Bhutan

Deze opbeurende, satirische komedie speelt zich af rond de eerste democratische verkiezingen in Bhutan. Een Amerikaan reist naar Bhutan op zoek naar een schat en kruist het pad van een jonge monnik die door zijn leraar is opgedragen om twee geweren te vinden. Prachtig gemaakt, met magnifieke cinematografie van de Himalaya.

Vanaf: do 4 juli 2024
Meer info

Desperatly Seeking Susan | Madonna in Film

Madonna, Rosanna Arquette, Aidan Quinn, Drama, 104 min, Verenigde Staten

Op haar Celabration Tour nam de enige Queen of Pop haar fans mee door vier decennia van haar muziekcarrière. Maar wist je dat Madonna ook in verschillende films te zien was? Deze zomer vertonen we er vier. In Desperately Seeking Susan raakt Roberta (Madonna) door een oproepje in de krant helemaal in de ban van Susan, en wordt ze prompt verwisseld.

Vanaf: do 18 juli 2024
Meer info

Dick Tracy | Madonna in Film

Warren Beatty, Al Pacino, Madonna, Glenne Headly, Drama, 103 min, Verenigde Staten

Op haar Celabration Tour nam de enige Queen of Pop haar fans mee door vier decennia van haar muziekcarrière. Maar wist je dat Madonna ook in verschillende films te zien was? Deze zomer vertonen we er vier. In Dick Tracey wordt het leven van de detective enorm gecompliceerd als Breathless Mahoney (Madonna) avances maakt terwijl hij probeert te vechten tegen de verenigde maffia van Big Boy Caprice.

Vanaf: do 18 juli 2024
Meer info

Evita | Madonna in Film

Madonna, Antonio Banderas, Jonathan Pryce, Jimmy Nail, Musical, 134 min, Verenigde Staten

Op haar Celabration Tour nam de enige Queen of Pop haar fans mee door vier decennia van haar muziekcarrière. Maar wist je dat Madonna ook in verschillende films te zien was? Deze zomer vertonen we er vier. Evita - gebaseerd op de gelijknamige musical van Andrew Lloyd Webber - vertelt het verhaal van Eva Duarte, een arm boeren meisje dat carrière maakt als actrice en uiteindelijk first lady van Argentinië wordt én de held van het volk. 

Vanaf: do 18 juli 2024
Meer info

Truth or Dare | Madonna in Film

Madonna, Warren Beatty, Antonio Banderas, Donna DeLory, Documentaire, 115 min, Verenigde Staten

Op haar Celabration Tour nam de enige Queen of Pop haar fans mee door vier decennia van haar muziekcarrière. Maar wist je dat Madonna ook in verschillende films te zien was? Deze zomer vertonen we er vier. De docu Truth or Dare geeft een kijkje in haar leven tijdens haar internationale Blonde Ambitiontour van 1990, met onder andere haar arrestatie in Canada van wege te sexy bewegingen tijdens het nummer Like A Virgin, en haar relaties met verschillende mannen in haar leven.

Vanaf: do 18 juli 2024
Meer info