Films & Tickets

Wil

Stef Aerts, Matteo Simoni, Annelore Crollet, Pierre Bokma, Karina Smulders, Jan Bijvoet, Kevin Janssens, Oorlog, 113 min, België

Antwerpen, 1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten die trachten te overleven in een bezette stad. De grote vraag is: hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de Joden uit de klauwen van de bezetter?

Vandaag

Morgen

zo 1 okt

ma 2 okt

di 3 okt

wo 4 okt

Golda

Helen Mirren, Camille Cottin, Ed Stoppard, Oorlog, 101 min, VS

Hellen Mirren straalt (en rookt) als Golda Meir, de Israëlische minister-president. Ten tijde van de Jom Kippoer-oorlog moet de 'Iron Lady' van Israël - compleet overrompeld - het dreigende gevaar zien af te wenden. 

Vandaag

Morgen

zo 1 okt

ma 2 okt

di 3 okt

wo 4 okt

Jeanne du Barry

Johnny Depp, Maïwenn, Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory, India Hair, Drama, 117 min, Frankrijk

Met zijn rol als Koning Lodewijk XV in dit prachtig verfilmde, Franse kostuumdrama maakt Johnny Depp officieel zijn comeback. Jeanne du Barry was dit jaar de openingsfilm van het Filmfestival in Cannes. Na afloop van de film, waarin het een jonge vrouw lukt aan de arbeidersklasse te ontsnappen, kreeg Depp een zeven minuten durende staande ovatie.

Vandaag

Morgen

zo 1 okt

ma 2 okt

di 3 okt

wo 4 okt

Toen we van de Duitsers verloren

Sanne Vogel, Kylian de Pagter, Rein Hoeke, Drama, 86 min, Nederland

Zomer, 1974. Het is de dag na de verloren wereldkampioensfinale tussen Duitsland en Nederland. Het is stil op straat en de stad heeft een flinke kater. Jonas loopt Daan tegen het lijf en hoewel het geen vrienden zijn, trekken ze op deze saaie zomerdag samen op. 

Vandaag

Morgen

zo 1 okt

ma 2 okt

wo 4 okt

Il colibrì

Bérénice Bejo, Pierfrancesco Favino, Kasia Smutniak, Nanni Moretti, Drama, 127 min, Italië

Dit Italiaanse drama is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Sandro Veronesi. In de film zien we het vreemde, wonderlijke leven van Marco, van zijn jeugd tot zijn ouderdom. Voor dit ontroerende epos bracht regisseur Francesca Archibugi een sterrencast bijeen, met Pierfrancesco Favino, Laura Morante, Bérénice Bejo en Nanni Moretti.

Vandaag

Morgen

zo 1 okt

ma 2 okt

di 3 okt

wo 4 okt

Tótem

Naíma Sentíes, Montserrat Marañon, Marisol Gasé, Saori Gurza, Drama, 95 min, Mexico, Denemarken, Frankrijk

Het verrassingsfeest voor de 27-jarige Tona bruist van liefde maar heeft ook een melancholisch en mystiek tintje. Alle gezinsleden van de liefdevolle, Mexicaanse familie proberen ieder op hun eigen manier van elke seconde van het leven te genieten.  

Upon Entry

Alberto Ammann, Bruna Cusí, Laura Gómez, Ben Temple, Thriller, 77 min, Spanje

Spannende psychologische thriller over een stel dat op de luchthaven van New York urenlang wordt verhoord omdat hun immigratieverhaal in twijfel wordt getrokken. Zo worden ze met elkaars geheimen geconfronteerd en komt zowel hun onderlinge band als hun toekomst op het spel te staan. 

Vandaag

Morgen

zo 1 okt

ma 2 okt

di 3 okt

wo 4 okt

Irgendwann werden wir uns alles erzählen

Felix Kramer, Marlene Burow, Drama, 133 min, Duitsland

In deze broeierige, zomerse film die zich afspeelt in de voormalige DDR net na de val van de muur, krijgt de 19-jarige Maria een gepassioneerde relatie met haar 20 jaar oudere buurman Henner. Van de maker van Plus que jamais, Emily Atef.

L'été dernier

Léa Drucker, Samuel Kircher, Olivier Rabourdin, Drama, 104 min, Frankrijk

De harmonie binnen een eens zo gelukkig gezin is in één keer verdwenen als de 17-jarige Theo zijn vader vertelt dat hij een relatie heeft met zijn stiefmoeder. Dit erotische drama, met een geweldige Léa Drucker als (stief)moeder Anne, tart morele grenzen en conventies.

Vandaag

Morgen

zo 1 okt

ma 2 okt

di 3 okt

wo 4 okt

A Little Life

James Norton, Nathalie Armin, Elliot Cowan, Luke Thompson, Omari Douglas, Zach Wyatt, Zubin Varla, Emilio Doorgasingh, Drama, 220 min, Verenigd Koninkrijk

Live opgenomen theaterregistratie vanuit The Savoy Theatre in Londen: A Little Life, de indringende theatervoorstelling die Ivo van Hove maakte van Hanya Yanagihara's gelijknamige bestseller 'Een klein leven'. 

Vandaag

di 3 okt

Sweet Dreams

Renée Soutendijk, Florian Myjer, Lisa Zweerman, Hans Dagelet, Hayati Azis, Peter Faber, Rio den Haas, Muhammad Khan, Drama, 98 min, Nederland

Dit satirische drama van Ena Sendijarević over uiteenvallende familiebanden tijdens de ondergang van het Nederlandse kolonialisme is de openingsfilm van de 43e editie van het Nederlands Film Festival. 

Vandaag

Morgen

zo 1 okt

ma 2 okt

di 3 okt

wo 4 okt

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry | Voorpremière

Jim Broadbent, Penelope Wilton, Nina Singh, Drama, 108 min, Verenigd Koninkrijk

Harold Fry (Jim Broadbent) en zijn vrouw Maureen (Penelope Wilton) leiden een eenvoudig leven in een Engels kustplaatsje. Op een ochtend gaat hij een brief posten aan zijn vriendin Queenie die op sterven ligt... Harold : 'Ik heb mijn hele leven niets bijzonders gedaan. En nu eindelijk wel.'

Morgen

zo 1 okt

wo 4 okt

Past Lives | Voorpremière

John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo, Drama, 107 min, VS

Prachtige film over lot & liefde. Jeugdliefdes Nora en Hae Sung verliezen elkaar uit het oog als Nora’s familie van Zuid-Korea naar Canada emigreert. Ondanks wat internetcontact duurt het 24 jaar voordat ze elkaar weer ontmoeten…

Morgen

zo 1 okt

wo 4 okt

Roter Himmel

Paula Beer, Enno Trebs, Jonas Dassler, Drama, 103 min, Duitsland

De emoties van een groepje vrienden lopen hoog op als het bos rond hun vakantiehuisje aan de Baltische kust in vlammen op gaat.Morgen

di 3 okt

wo 4 okt

Inside Aut

Documentaire, 67 min, Nederland

Na een vastgelopen filmproject vraagt fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré zich af: ‘Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?’ Ze leest een blogpost over vrouwen met autisme en dan begint er iets te dagen. 

Stranger than Paradise | Deadpan Delights: The Films of Jim Jarmusch

John Lurie Eszter Balint Richard Edson, Komedie, 89 min, Verenigde Statet

In Stranger than Paradise krijgt de New Yorkse 'hipster' Willie (jazzmuzikant John Lurie) bezoek van zijn Hongaarse nichtje Eva. Dat is het begin van een zwerftocht die van New York via Cleveland naar Florida voert.

Morgen

Rosa, de kleine bloemenfee

Ida Verspaandonk (Stem), Amber Beishuizen (Stem), Edward Reekers (Stem), Familiefilm, 75 min, Noorwegen

In dit animatiesprookje met liedjes en veel fantasie moet bloemenfee Rosa haar angst overwinnen om haar beste vriend te redden.

Dead man | Deadpan Delights: The Films of Jim Jarmusch

Drama, 125 min, Verenigde Staten

Dead Man is een Amerikaanse Western met Johnny Deppi in de hoofdrol. Als William Blake verandert hij van een opgejaagde onschuldige in een koelbloedige moordenaar. 

zo 1 okt

Parasite | Cineville Keuzemenu

Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi, Drama, 131 min, Zuid-Korea

In dit komische drama manoeuvreert een straatarm gezin zich op doortrapte wijze in het huishouden van een welgestelde familie, met verstrekkende gevolgen.

zo 1 okt

Blue ID | Movies that Matter on Tour

Movies That Matter, 85 min, Turkije

Op 4 oktober 2012 krijgt voormalig acteur Rüzgar Erkoçlar zijn eerste testosteroninjectie. Een belangrijke stap in zijn geslachtsbevestiging is gezet. Maar als de media lucht krijgen van zijn transitie, wordt zijn persoonlijke leven aan stukken gescheurd. Beklemmend portret van de enorme transfobie in Turkije.
Voorafgaand aan de film is er een inleiding, erna is er een nagesprek met Eva Hofman en Conny van Iersel*.

di 3 okt

Down by Law | Deadpan Delights: The Films of Jim Jarmusch

Tom Waits John Lurie Roberto Benigni, Komedie, 107 min, Verengde Staten, Duitsland

Ter ere van de in 4K gerestaureerde heruitgave (door filmmuseum Eye) van Ghost Dog: The Way of the Samurai, vertonen we in retrospectief nog zes van zijn films onder het motto Deadpan Delights: The films of Jim Jarmusch.
'It's a sad and beautiful world,' zegt een grijnzende Roberto (Roberto Benigi) terwijl hij zich voorstelt aan Zack (Tom Waits), een mislukte discjockey die op een straathoek in New Orleans zijn verdriet verdrinkt. Niet lang daarna belanden ze samen met ene Jack, een armzalige pooier, in de bak. 

do 5 okt

Anatomy of a Fall | Voorpremière

Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz, Milo Machado-Graner, Samuel Theis, Drama, 152 min, Frankrijk

Dit drama van de Franse regisseur Justine Triet (44) won deze zomer in Cannes de belangrijkste festivalprijs, de Gouden Palm. Anatomy of a Fall gaat over een schrijver die probeert te bewijzen dat ze haar man niet heeft vermoord.

za 7 okt

zo 8 okt

wo 11 okt

Who Killed the KLF? | Muziek & Film

Bill Drummond (Zichzelf), Jimi Cauty (Zichzelf), Paul Oakenfold (Zichzelf), Carl Cox (Zichzelf), Muziek & Film, 88 min, Verenigd Konikrijk

Deze documentaire vertelt het intrigerende, bizarre, humoristische en bij vlagen schokkende verhaal van de opkomst en ondergang van één der grootste dance-acts van de jaren tachtig en negentig. Bij hun bijzonder controversiële afscheid beloofden ze nooit enige uitleg te geven. Maar nu  is het toch zo ver.
Voorafgaand aan de vertoning verzorgt Ron Bultens van platenzaak Pop Eye / Velvet een inleiding.  

di 10 okt

Night on Earth | Deadpan Delights: The Films of Jim Jarmusch

Winona Ryder, Roberto Benigni, Gena Rowlands, Lisanne Falk, Algemeen, 128 min, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland

Vijf steden, vijf taxichauffeurs, één nacht. Het verhaal begint bij zonsondergang in Los Angeles en eindigt met zonsopgang in Helsinki. Iedere stad heeft zijn eigen chauffeurs en hun klanten, ieder met een eigen verhaal. De één is gelukkig, de ander diep ongelukkig. 

di 10 okt

Disney Shorts - 100 jaar Disney | Cinekid

Cinekid, 60 min,

Disney bestaat 100 jaar! Ontdek 100 jaar aan magische momenten in dit speciale Disney korte filmprogramma. 

di 24 okt

vr 27 okt

Klara’s gekke treinavontuur | Cinekid

Jon Øigarden, Fridtjov Såheim, Marit Andreassen, Cinekid, 70 min, Noorwegen

Klara de koe is terug! Dit keer met een avontuur over een nanozaadje, een high-tech-laboratorium-trein en een detective: Agatha Chichester. Een film voor de hele familie.

di 24 okt

wo 25 okt

vr 27 okt

za 28 okt

zo 29 okt

Saïd & Anna | Cinekid

Adam El Bachiri, Evy Hanse, Jouman Fattal, George Tobal, Cinekid, 48 min, Nederland, België

Twee kinderen uit verschillende milieus repareren spullen in een Repairshop

di 24 okt

wo 25 okt

do 26 okt

vr 27 okt

zo 29 okt

Dancing Queen | Cinekid

Ida Verspaandonk, Hymke de Vries, Berit Sanne Bosman, Sil van der Zwan, Kiefer Zwart, Davian Mardjoeki, Dennis Willekens, Cinekid, 93 min, Noorwegen

Feelgoodmovie over buitenbeentje Mina, een 12-jarige die er op school graag bij wil horen. Maar nog liever wil ze indruk maken op haar idool: hiphop-danser E.D. Win...

di 24 okt

wo 25 okt

do 26 okt

vr 27 okt

zo 29 okt

Zeevonk | Cinekid

Saar Rogiers, Dunia Elwaleed, Valentijn Dhaenens, Sverre Rous, Hilde De Baerdemaeker, Cinekid, 98 min, België, Nederland

Wanneer Lena haar vader verliest, gaat ze tot het uiterste om te bewijzen dat een mysterieus beest zijn vissersboot tot zinken heeft gebracht.

di 24 okt

do 26 okt

vr 27 okt

za 28 okt

Jippie No More | Cinekid

Wesley van Klink, Guido Pollemans, Hannah van Lunteren, Cinekid, 90 min, Nederland

De openingsfilm van Cinekid Festival 2023 is Jippie No More!, een nieuwe Nederlandse familiefilm van regisseur Margien Rogaar en productiehuis Juliet at Pupkin, de makers van de bekende familieserie Lampje.

di 24 okt

wo 25 okt

za 28 okt

zo 29 okt

De allerbeste korte films uit Nederland | Cinekid

Cinekid, 65 min,

Stap in de betoverende wereld van De allerbeste korte films uit Nederland

wo 25 okt

do 26 okt

za 28 okt

Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit | Cinekid

Cinekid, 85 min, Groot Britannië

Uitvinder Wallace en zijn hond Gromit staan voor een enorme uitdaging: ze moeten het mysterieuze weerkonijn zie te vinden dat hun stad plaagt. Daar hebben ze al hun fantasie, vindingrijkheid en slimheid voor nodig.

wo 25 okt

za 28 okt

Rosa, de kleine bloemenfee | Cinekid

Ida Verspaandonk (Stem), Amber Beishuizen (Stem), Edward Reekers (Stem), Cinekid, 75 min, Noorwegen

In dit animatiesprookje met liedjes en veel fantasie moet bloemenfee Rosa haar angst overwinnen om haar beste vriend te redden.

do 26 okt

za 28 okt

zo 29 okt

Stoere Frans en de gestolen juwelen | Cinekid

Jossi Jantschitsch, Nora Reidinger, Leo Wacha, Ursula Strauss, Cinekid, 72 min, Oostenrijk, Duitsland

Komische film over Frans (uit de boekenserie Tales of Franz van Christine Nöstlinger) en twee vrienden die telkens ruzie maken.

do 26 okt

vr 27 okt

zo 29 okt

Pyjamaontbijt | Cinekid

Algemeen, 45 min, Nederland

Op zaterdag 28 oktober beginnen we de Cinekid-dag extra leuk met een pyjamaontbijt in de foyer van 9.00-10.00 uur. Niet alleen de kinderen zijn welkom in hun in pyjama, maar de (groot)ouders ook!

za 28 okt

Total Trust | Movies that Matter on Tour

Movies That Matter, 97 min, China

Deze documentaire werpt een indringede blik op digitale controle in China, waar een ongekende mate van staatstoezicht heerst door middel van vertrouwen, angst, gehoorzaamheid en verzet. Twee families vechten voor gerechtigheid vanuit de digitale gevangenis van de Chinese toezichtstaat.
Voorafgaand aan de film is er een inleiding.

di 14 nov

Freda | Movies that Matter on Tour

Néhémie Bastien, Fabiola Remy, Djanaïna François, Jean Jean, Movies That Matter, 93 min, Frankrijk, Haïti, Benin

Krachtig, dynamisch drama over de jonge Haïtiaanse Freda. Ze wil een vredig en vervullend leven, maar in haar gewelddadige en corrupte land is dat niet gemakkelijk. Haar geliefde Yeshua wil dat ze bij hem komt wonen in het buitenland. Maar moet ze niet vechten voor haar familie en haar land?
Voorafgaand aan de film is er een inleiding.

di 12 dec