Films & Tickets

The Peasants

DK Welchman, Hugh Welchman, Algemeen, 116 min, Polen, Servië, Litouwen

In hun verbazingwekkend mooi gemaakte, nieuwe film vertellen de makers van Loving Vincent het verhaal van boerenmeisje Jagna, dat in het Polen van de 19e eeuw haar eigen weg zoekt, ondanks de tegenwerking van haar afgunstige dorpsgenoten. Een verhaal vol liefde, lust en wraak, tot leven gebracht door 100 kunstschilders.

Vandaag

Morgen

di 23 apr

wo 24 apr

Housekeeping for Beginners

Goran Stolevski, Drama, 107 min, Noord-Macedonië

Deze verrukkelijke, dramatische komedie van de veelgeprezen filmmaker Goran Stolevski onderzoekt de universele waarden van familie, zowel onze biologische familieleden als de familie in een huis in Noord-Macedonië.

Vandaag

Morgen

di 23 apr

wo 24 apr

Dream Scenario

Kristoffer Borgli, Drama, 102 min, VS

Hoe voelt het om viraal te gaan? De doodgewone professor Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een viral celebrity als hij plotseling in de dromen van miljoenen mensen verschijnt. Van een eenzame loser wordt hij plotsklaps een gevierd man, tot de dromen omslaan...

Vandaag

wo 24 apr

Four Daughters

Kaouther Ben Hania, docu-fictie, 108 min, Frankrijk

Deze unieke, aangrijpende film over de vier dochters van Olfa zweeft tussen documentaire en fictie. De internationale pers roemt het meeslepende verhaal: "Opvallend, gedurfd en origineel," "Uitdagend, ontroerend en heel grappig", en levert regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) haar tweede Oscarnominatie op.

Morgen

wo 24 apr

Green Border

Agnieszka Holland, Drama, 147 min, Polen

Aangrijpende film van Agnieszka Holland, actueel en kritisch, over vluchtelingen die Europa proberen te bereiken via de zogenoemde 'groene grens' tussen Belarus en Polen. In dit moerrassige niemandsland komen de levens van een groep activisten, een grenswachter, een Syrische familie en een vrouw uit Afghanistan samen.

Morgen

di 23 apr

wo 24 apr

Los Delincuentes

Rodrigo Moreno, Algemeen, 189 min, Argentinië

Bankmedewerker Román bedenkt een plan om aan zijn saaie bestaan te ontsnappen. Dat brengt hem wel op het cirminele pad: de bank waar hij werkt beroven, een aantal jaar de gevangenis in terwijl iemand anders op het geld past, en daarna nooit meer werken. 

Morgen

di 23 apr

wo 24 apr

La Chimera

Alice Rohrwacher, Drama, 130 min, Italië

Vrij vertaald betekent La Chimera onbereikbare droom, iets waar veel mensen naar op zoek zijn. In deze nieuwe film van Alice Rohrwacher (Le Meraviglie, Lazzaro Felice) raakt een jonge archeoloog gespeeld door Josh O'Conner (The Crown) betrokken bij een groep grafrovers.

Morgen

di 23 apr

wo 24 apr

C'è ancora domani

Paola Cortellesi, Drama, 118 min, Italië

Heel stijlvol, mooi en krachtig in zwart-wit gefilmd drama over een huisvrouw in het Rome van 1946, die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man. In de Italiaanse bioscopen was C'è ancora domani vorig jaar de best bekeken film en ook een van de hoogst gewaardeerde films van 2023.

Morgen

di 23 apr

Augure

Baloji, Drama, 90 min, België, Frankrijk, Congo

Een bezwerend drama over identiteit, ontheemding en de hunkering naar acceptatie op de achtergrond van een magisch-realistisch Congo.

Love Lies Bleeding

Rose Glass, Thriller, 104 min, VS, Verenigd Koninkrijk

Sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) wordt verliefd op Jackie (Katy M. O’Brian), een zeer gedreven bodybuilder die naar Las Vegas gaat om haar dromen na te jagen. Hun liefdesverhaal neemt een onverwachte, gewelddadige wending wanneer Jackie in aanraking komt met de criminele familie van Lou. 

Morgen

di 23 apr

wo 24 apr

Liefjes

Natalie Bruijns, Anneke de Lind van Wijngaarden, Documentaire, 80 min, Nederland

Malak, Celia en Jae zijn veertien. Ze reizen met hun families naar een camping in Zuid-Frankrijk. De camping is een mini-universum waar de meiden urenlang helemaal op zichzelf kunnen zijn. Ze krijgen een kans om alles te zijn wat ze maar willen zijn. Wat kiezen ze dan? En hoeveel keuze heb je eigenlijk al 14-jarige?

Melk

Stefanie Kolk, Drama, 97 min, Nederland

Na de stilgeboorte van hun kindje keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, beginnen Robins borsten melk aan te maken. Ze hoopt de melk te kunnen doneren.

di 23 apr

Wicked Little Letters

Thea Sharrock, Komedie, 101 min, Verenigd Koninkrijk

Een 'heerlijk vulgair' en messcherp zwarte komedie-mysterie vol Britse humor met Olivia Colman en Jessie Buckley in de hoofdrollen, van de makers van The Banshees of Inisherin en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. 

di 23 apr

wo 24 apr

Un métier sérieux

Thomas Lilti, Drama, 101 min, Frankrijk

Overtuigende en humoristische film over de uitdagingen van het leraarschap. Met een sublieme cast van Franse topacteurs, waaronder François Cluzet, Adèle Exarchopoulos en Vincent Lacoste, die Un métier sérieux een onweerstaanbare charme geven.

The Stones and Brian Jones | Muziek & Film

Nick Broomfield, Algemeen, 93 min, Verenigd Koninkrijk

Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrijgegeven archiefbeelden onderzoekt regisseur Nick Broomfield in deze docu hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones verdween in de schaduw van de geschiedenis.
Voorafgaand aan de vertoning op 23 april verzorgt Ron Bultens van platenzaak Pop Eye / Velvet een inleiding.

di 23 apr

Patrick and the Whale

Mark Fletcher, Documentaire, 72 min, Oostenrijk

Adembenemende documentaire over de uitzonderlijke band tussen een mens en een potvis gemaakt door Mark Fletcher. Hij volgt Patrick Dijkstra, die zijn leven wijdde aan deze grote oceaanbewoners en alles opofferde om contact met ze te maken. "Potvissen hebben iets van buitenaardse wezens."

wo 24 apr

Terrestrial Verses | Voorpremière

Ali Asgari, Alireza Khatami, Drama, 77 min, Iran

Mooie film van de Iraanse regisseur Ali Asgari, die vorig jaar het prachtige Until Tomorrow maakte. In deze nieuwe film volgen we door middel van korte verhalen / vignetten negen verschillende individuen die zich staande proberen te houden in Teheran. 

wo 24 apr

Radical | Huisvriendenvertoning (besloten)

Mateo Londono, Algemeen, 125 min, Mexico

Sterk, hartverwarmend maar ook inspirerend en humorvol, deze op een waar gebeurd verhaal gebaseerde film over het belang van toegewijde leraren. 

za 27 apr

za 4 mei

Club Zero | Voorpremière

Jessica Hausner, Drama, 110 min, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk

Miss Novak neemt een baan aan op een eliteschool, waar ze een bijzonder sterke band krijgt een select groepje leerlingen. Een relatie die uiteindelijk een gevaarlijke wending neemt.

za 27 apr

wo 1 mei

Radical | Voorpremière

Mateo Londono, Algemeen, 125 min, Mexico

Sterk, hartverwarmend maar ook inspirerend en humorvol, deze op een waar gebeurd verhaal gebaseerde film over het belang van toegewijde leraren. 

zo 28 apr

wo 1 mei

Macbeth: Ralph Fiennes & Indira Varma

Simon Godwin, Drama, 150 min, Verenigd Koninkrijk

Eén van Shakespeare’s meest bekende tragedies, Macbeth, komt naar het witte doek. Tony en BAFTA-winnaar Ralph Fiennes (Antony & Cleopatra, Schindler's List, Coriolanus) en Olivier Award-winnaar Indira Varma (Present Laughter, Game of Thrones, Luther) schitteren in een gloednieuwe productie van William Shakespeare’s Macbeth.

do 2 mei

zo 5 mei

Drawing a Line | Movies that Matter on Tour

Sana Pana, Movies That Matter, 73 min, India

Portret van de jonge Indiase cartooniste Rachita Taneja, die zich met humor en eerlijkheid verzet tegen vervolging en censuur. In een tijd waarin de overheid steeds harder optreedt tegen de vrijheid van meningsuiting, neemt ze het op tegen de hindoe-nationalistische ideologie van de Modi-regering. Deels geanimeerd door Rachita in haar minimale, bedrieglijk eenvoudige stijl.
Voorafgaand aan deze Engelstalige, niet ondertitelde film is er een inleiding door ons MtM-team.

di 14 mei

Gimme Shelter | Muziek & Film

Albert Maysles, David Maysles, Charlotte Zwerin, Muziek & Film, 91 min, Verenigde Staten

Deze documentaire uit 1970 volgt The Rolling Stones tijdens hun beruchte tournee door de Verenigde Staten in 1969. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour: het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Muziekspecialist en kenner Ron Bulters (Pop-eye/Velvet Music) verzorgt een inleiding bij deze docu.

di 21 mei