Vacatures

Filmhuis Alkmaar (FA) is een modern filmtheater dat iedere dag actuele en prikkelende arthouse films vertoont. In de drie filmzalen en in onze gezellige foyer ontvangen we minstens 100.000 bezoekers per jaar. We bieden een uitgebreide randprogrammering, organiseren een jaarlijks filmfestival en zijn actief op het gebied van filmeducatie en talentontwikkeling. FA is een vaste waarde in het cultuuraanbod van Alkmaar en omgeving, is ambitieus en wil meegroeien met de stad en regio.  FA wordt geleid door een directeur bestuurder die hoofd is van een team van 8 medewerkers (6 fte) en circa 120 vrijwilligers, die samen het hart van de organisatie vormen.  


Horeca-oproepkracht (8-24 uur per week)

Filmhuis Alkmaar is regelmatig op zoek naar enthousiaste horecamedewerkers in loondienst of op ZZP-basis. Uren worden in overlegd bepaald.

Profiel

Je bent een gastvrije en communicatief vaardige collega, met aantoonbare ervaring in de horeca. Je verzorgt alle barwerkzaamheden en vindt het belangrijk om als boegbeeld van Filmhuis Alkmaar bezoekers te ontvangen en zich thuis te laten voelen. Naast de barwerkzaamheden ben je ook behulpzaam bij de ticketkassa, kaartcontrole en filmintroductie bij de zalen.

Wat vragen wij
 • Je bent gastvrij en vindt het belangrijk dat onze gasten een goed verzorgd avondje uit hebben
 • Je kunt met een glimlach onze vrijwilligers aansturen
 • Je werkt zelfstandig, bent flexibel en proactief
 • Je voelt je altijd verantwoordelijk
 • Je bent stressbestendig: ook op de drukke in- en uitloopmomenten van de zalen blijf je klantgericht, accuraat en vriendelijk naar onze gasten
 • Je bent in het bezit van de diploma’s Sociale Hygiëne en BHV of bereid deze te halen
 • Je bent woonachtig in de omgeving van Alkmaar

Wat bieden wij

Een mooie werkplek in een van de modernste filmhuizen van Nederland, met een gezellig team van vaste medewerkers en een team van ruim 120 vrijwilligers. Uiteraard mag je altijd gratis naar de film. We bieden je een salaris gebaseerd op de cao Nederlandse poppodia en -festivals.

Voor verdere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Nicole Marongiu via 072 – 520 2022. We zien je sollicitatiebrief met CV graag tegemoet.BARMEDEWERKER (VRIJWILLIG)

Een klein vast team en zo’n 120 vrijwilligers bepalen samen de sfeer en het succes van Filmhuis Alkmaar zo succesvol. Vanwege dit succes zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons vrijwilligersteam.

Zou je het leuk vinden om in een van de modernste filmhuizen van Nederland te werken? Vind je het leuk om met verschillende gasten een praatje te maken over de nieuwste premières? En vind je het niet erg om soms keihard te werken, zodat niemand lang op zijn drankje hoeft te wachten? Ben je een echte horecatopper? Dan past de vrijwilligersfunctie van Barmedewerker bij Filmhuis Alkmaar misschien wel bij jou!

Wat vragen wij

Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die, samen met andere vrijwilligers en een vaste kracht, achter de bar willen staan in de gezellige foyer van ons filmhuis. Horeca-ervaring is geen vereiste, als je er maar voor openstaat om het horecavak te willen leren. Verder verwachten we dat je het leuk vindt om met verschillende mensen te werken en dat je klantgericht bent.

Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. We zijn op zoek naar horecatoppers die drie diensten van 3,5-4 uur per maand achter de bar willen staan. Van de drie diensten willen we dat je een dienst per maand in het weekend draait en een dienst tijdens de late shift (van 21.00 uur tot sluitingstijd).

Wat krijg je ervoor terug

 • Een mooie en gezellige werkplek met leuke collega’s
 • Vrijwilligersborrels en eens per jaar een feest
 • Gratis naar de film

Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via het aanmeldformulier. Onze vrijwilligers coördinatrice neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Hopelijk tot snel in Filmhuis Alkmaar!KASSAMEDEWERKER (VRIJWILLIG)

Een klein vast team en zo’n 120 vrijwilligers bepalen met elkaar de sfeer en het succes van Filmhuis Alkmaar. Vanwege dit succes zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons vrijwilligersteam.

Zou je het leuk vinden om in een van de modernste filmhuizen van Nederland te werken? Ben je klantgericht en spreekt het je aan om een praatje te maken met gasten over de nieuwste premières? Vind je het geen probleem om soms hard te werken, zodat niemand lang in de rij hoeft te staan? Dan past de vrijwillige functie van Kassamedewerker bij Filmhuis Alkmaar misschien wel bij jou!

Wat vragen wij

Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die samen met een team, bestaande uit vrijwilligers en een vaste kracht, achter de kassa willen staan in de gezellige foyer van ons filmhuis.

We verwachten van je dat je wilt leren hoe ons kassasysteem werkt, precies te werk gaat en onze klanten vriendelijk te woord staat. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, dus we zijn op zoek naar vrijwilligers die drie diensten van 3,5-4 uur per maand achter de kassa willen staan. Van de drie diensten willen we dat je een dienst per maand in het weekend draait.

Wat krijg je ervoor terug

 • Een hele gezellige en prettige werkplek met leuke collega’s
 • Vrijwilligersborrels en eens per jaar een feest
 • Gratis naar de film

Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via het aanmeldformulier. Onze vrijwilligerscoördinatrice neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Hopelijk tot snel in Filmhuis Alkmaar!