Terug naar het nieuwsoverzicht

Muziek & Film festival

26 & 27 juli

26 en 27 juli vertonen we vier hele diverse films tijdens het Muziek & Film festival bij Filmhuis Alkmaar. Zo is er voor ieder wat wils; van rauwe rock en komedie tot lekker zwoele soul. Kijk er 1 of kijk ze gewoon allemaal!

De films en de documentaire worden weer ingeleid door muziekkenner Ron Bulters van platenzaak Pop Eye / Velvet.

High Fidelity

26 juli

In deze muziekfilm uit 2000 vertelt Rob, eigenaar van een platenzaak, na een ruzie met zijn vriendin wat zijn top-5 van pijnlijkste ‘break-ups’ is. Tussendoor bespreekt hij z’n problemen met zijn collega’s, gaat ‘ie op bezoek bij z’n exen en beleeft ‘ie ondertussen een nieuwe romance. Met o.a. John Cusack en Jack Black.

INFO & TICKETS

Neil Young: Heart of Gold

26 juli

In deze film uit 2006 legt regisseur Jonathan Demme op prachtige wijze Neil Young vast terwijl deze Rock & Roll Hall of Fame-legende samen met zijn vrouw Peggi en een aantal vrienden, waaronder countryster Emmylou Harris en steelgitarist Ben Keith, hét optreden van zijn leven neerzet.

INFO & TICKETS

Head South

27 juli

In deze vurige coming-of-agekomedie met een venijnig staartje raakt Angus, leerling van een privéschool, geobsedeerd door de postpunkmuziekscene. Hij doet er alles aan om erbij te horen en komt daardoor in een lastig parket: optreden met een band die (nóg) niet bestaat…

INFO & TICKETS

Soul Power

27 juli

Documentaire uit 2008 over het over het legendarische soulmuziekconcert dat in oktober 1974 in Kinshasa, Zaïre werd gehouden. Deze film is gemaakt op basis van archiefbeelden; andere beelden die destijds zijn opgenomen en die gericht waren op het gevecht, zijn gemonteerd tot de film When We Were Kings.

INFO & TICKETS