Terug naar het nieuwsoverzicht

Sunset Cinema – buiten filmkijken bij HAL 25

21-24 augustus
Vier road movies

Op een mooie zomeravond buiten genieten van een fijne road movie. Dat klinkt goed! Daarom strijkt onze Sunset Cinema op woensdag 21 t/m zaterdag 24 augustus vier avonden lang neer bij onze buren van HAL 25.

Kom lekker onder de sterren kijken naar True Romance, The Straight Story, Almost Famous of The Adventures of Prisclla: Queen of the Desert. De films beginnen elke avond om 21.30 uur.

GRATIS INTRODUCÉ VOOR HUISVRIENDEN En CINEVILLERS

Goed nieuws voor onze Huisvrienden en Cinevillers!
Huisvrienden krijgen op woensdag 21 augustus een 2e ticket gratis om een introducé mee te nemen naar de buitenvertoning van True Romance. De actiecode sturen we in een aparte mail in de week van 15 juli.
Cinevillers mogen op zaterdag 24 augustus gratis een introducé meenemen naar The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. Cinevillers ontvangen de actiecode via een mail van Cineville.

Sunset diner

Elke avond kun je voorafgaand aan de films genieten van een heerlijke maaltijd gebaseerd op Roadmovies, die Chefkok Mark heeft samengesteld. Voor slechts €17,50 per persoon krijg je een overheerlijke vega daghap met diverse sidedishes.
Je bestelt je Sunset Diner, naast je filmticket, vooraf via de knop hieronder. Er zijn iedere avond twee shifts waar je tickets voor kunt kopen: om 19:00 uur en om 20:00 uur. Wees er snel bij, want het aantal Sunset Diner-tickets is beperkt!

  • Woensdag 21 augustus: HALburger
  • Donderdag 22 augustus: Amerikaanse hotdog
  • Vrijdag 23 augustus: Mexicaans Fiesta
  • Zaterdag 24 augustus: Groente Curry

GEZOCHT! KORTE FILMS RONDOM HET THEMA ‘ROADMOVIE’

Ben jij een filmmaker uit de regio Alkmaar en zou jij je eigen film op het grote doek willen zien?
Heb jij een korte film (max. 20 min) gemaakt rondom het thema roadmovie/onderweg zijn/reizen? Stuur jouw film dan in en wie weet vertonen we deze als voorfilm tijdens Sunset Cinema. Stuur een mailtje met de WeTransfer-link naar jouw film naar: educatie@filmhuisalkmaar.nl. Hier kun je ook terecht met vragen.

True Romance (1993)

Woensdag 21 augustus

Clarence werkt in een stripboekenwinkel. Het grootste deel van zijn vrije tijd brengt hij door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij prostituee Alabama, op wie hij verliefd wordt. Als ze samen naar Hollywood gaan, pakt Clarence een koffer, denkend dat daarin Alabama’s kleding zit. Maar de koffer zit vol cocaïne van de maffia! Scenario: Tony Scott, Quentin Tarantino, Roger Avary.

Let op: de film is Engels gesproken, zonder ondertiteling.

Trailer & tickets

The Straight Story (1999)

Donderdag 22 augustus

Straight Story van David Lynch is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 73-jarige Alvin Straight die in 1994 op zijn grasmaaier een zes weken durende tocht van Iowa naar Wisconsin onderneemt om zijn zieke broer op te zoeken.

Lynch: “Soms vraagt een verhaal erom op een vreemde manier verteld te worden. Deze film vroeg daar echter niet om. Dit is een klein, lineair minimaal verhaal waar je geen rare fratsen mee moet uithalen, want dan breekt het.”

Trailer & tickets

Almost Famous (2000)

Vrijdag 23 augustus

Als William zich voor zijn eerste journalistieke opdracht via de achteringang van de concertzaal toegang probeert te verschaffen tot de kleedkamer van Black Sabbath wordt hij eerst door een botte security man afgebekt. Daarna staat hij met z’n mond vol tanden als de bandleden arriveren en hem straal voorbijlopen. De groupies van de band vinden hem schattig, maar hebben hun eigen prioriteiten. Pas als William de leden van de (fictieve) supportact Stillwater exact de juiste complimenten maakt, mag hij mee naar binnen.

Trailer & tickets

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994)

Zaterdag 24 augustus

Een komische en ontroerende film van Stephan Elliots uit 1994 waarin twee travestieten en een transseksueel in hun bus (genaamd Priscilla) door de Australische outback rijden. De drie showgirls Felicia, Mitzi en Bernadette vertrekken naar Alice Springs, een gehucht in de Australische woestijn. Met hun kleurrijke bus en extravagante glitterjurken worden ze nogal argwanend ontvangen op het platteland, wat leidt tot een heleboel komische misverstanden en toestanden.

Trailer & tickets