Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Maria Montessori
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans, Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Léa Todorov
Lengte
100 minuten
Genre
Drama
Cast
Leïla Bekhti, Jasmine Trinca, Emily di Ronza
Jaar
2023
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarDrugs- en/of alcoholmisbruik
Vraag iemand mee

Indrukwekkend historisch drama over een vrouw die haar tijd ver vooruit was: Maria Montessori streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen. De film verweeft de verhalen van twee buitengewone vrouwen tegen de achtergond van een Europa op de drempel van verandering.

In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet Maria Montessori (Jasmine Trinca) de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy (Leïla Bekhti). Lili is Parijs ontvlucht om haar reputatie te beschermen, toen de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigde te komen. Maria legt op dat moment de basis voor haar nieuwe en baanbrekende onderwijsmethode. Door Maria leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten. Lili helpt op haar beurt Maria om haar ambities waar te maken.
Maria Montessori is een indringend verhaal over de kracht van vrouwen; over opoffering en over solidariteit. Een film die door de Internationale Montessori Vereniging wordt omarmd: ‘Dit is een uitzonderlijke film over enkele baanbrekende jaren die Maria Montessori hielpen haar opvattingen en inzichten over de menselijke ontwikkeling en onderwijs vorm te geven. De film laat op prachtige wijze de uitdagingen zien die de maatschappij haar oplegt: een jonge dokter in een door mannen gedomineerde wereld, een wetenschapper en een nieuwe moeder. De gevoelige regie van Léa Todorov kenmerkt zich door authenticiteit.
Lynne Lawrence, Executive Director, Association Montessori Internationale noemt het 'Een aanrader'. 

Tickets

Morgen

di 25 jun

wo 26 jun