Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Mal Viver | Previously Unreleased
Herkomst
Portugal, Frankrijk
Gesproken taal
Portugees
Ondertiteling
Nederlands
Regie
João Canijo
Lengte
127 minuten
Genre
Drama
Cast
Anabela Moreira, Rita Blanco, Madalena Almeida, Cleia Almeida
Jaar
2023
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 9 jaarAngst
Vraag iemand mee

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.
Mal viver is het eerste deel van twee unieke 'spiegelfilms', die beide spelen in hetzelfde hotel. Mal viver richt zich op vijf vrouwen uit een familie die een klein luxehotel runnen en dat van de ondergang proberen te redden. Viver mal speelt in dezelfde periode en richt de blik op de gasten.

Regisseur João Canijo kwam er als kind met zijn ouders, als volwassene ging hij terug. Een hotel vlakbij het Portugese Oporto, waar hij het benauwende verhaal situeerde van drie generaties moeders en dochters die elkaar het bloed onder de nagels vandaan halen.
Wie dacht dat het Overlook Hotel uit Stanley Kubricks Stephen King-verfilming The Shining het summum van boosaardigheid vertegenwoordigde, heeft nog niet ingecheckt in het Portugese hotel uit Mal viver. Overigens zijn het hier door en door menselijke en geen bovennatuurlijke zaken die een verblijf tot een hel maken in het eerste, op zichzelf staande deel van het tweeluik.
Mal Viver draaide in de competitie van Berlijn en 'spiegelfilm' Viver Mal op hetzelfde festival in Encounters, de tweede competitie.

Tickets

do 22 aug

za 24 aug

di 27 aug