Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Inside the Yellow Cocoon Shell | Previously Unreleased
Herkomst
Vietnam, Singapore, Frankrijk, Spanje
Gesproken taal
Vietnamees
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Thien An Pham
Lengte
178 minuten
Genre
Drama
Cast
Le Phong Vu, Nguyen Thinh, Vu Ngoc Manh, Nguyen Thi Truc Quynh
Jaar
2023
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 12 jaarSeksDrugs- en/of alcoholmisbruikAngst
Vraag iemand mee

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.
In Inside the Yellow Cocoon Shell keert Thiện terug naar het Vietnamese platteland van zijn jeugd. Dat blijkt het begin van een spirituele (zelf)ontdekkingstocht: slow cinema in zijn meest gedurfde, radicale vorm.

Nadat zijn ouders naar de VS emigreerden, verhuisde Thiện van de provincie naar het Zuid-Vietnamese Saigon, waar hij als regisseur van bruiloftsreportages zijn brood verdient. Met uitzonderlijk lange takes, trage zooms en een spaarzame montage dompelt debutant Phạm Thiên Ân je onder in Thiệns ervaringen. Deze bestaan vooral uit schijnbaar toevallige, maar daarom niet minder betekenisvolle ontmoetingen.
Inside the Yellow Cocoon Shell verwijst naar grootmeesters zoals Apichatpong Weerasethakul en Theo Angelopoulos. Trage, nauwgezet uitgedachte camerabewegingen volgen Thiện door het Vietnamese landschap en creëren een film om bij weg te dromen. Dit veelbelovende debuut ging in wereldpremière in de Quinzaine des Realisateurs in Cannes 2023 en won de prestigieuze Camera d'Or, de prijs voor de beste eerste film uit alle secties van het festival. Na Tran An Hungs The Scent of Green Papaya de tweede Vietnamese winnaar in dertig jaar.

Tickets

do 15 aug

za 17 aug

di 20 aug