Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Animal | Previously Unreleased
Herkomst
Griekenland, Oostenrijk, Bulgarije, Cyprus, Roemenië
Gesproken taal
Grieks, Engels, Duits
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Sofia Exarchou
Lengte
116 minuten
Genre
Drama
Cast
Dimitra Vlagopoulou, Flomaria Papadaki, Ahilleas Hariskos, Chronis Barbarian
Jaar
2023
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 12 jaarSeksDrugs- en/of alcoholmisbruikAngst
Vraag iemand mee

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.
In Animal wordt het voor Kalia, entertainer in een Grieks all-inclusive resort, steeds moeilijker de schijn van eeuwige jeugd op te houden in deze gelaagde schets van de Griekse toeristenindustrie.

Op het eerste gezicht is het een zorgeloos stelletje plezierzoekers, vrolijk en glamorous: de entertainers die de gasten vermaken in het Griekse strandhotel Mirage. Maar als de zomer intenser wordt en de werkdruk toeneemt, slaat langzaam de twijfel toe bij de ervaren Kalia, die dit werk nu al negen seizoenen achtereen doet.
Animal, Sofia Exarchou's tweede film na Park (Previously Unreleased 2017), ging in wereldpremière op het Filmfestival van Locarno. Dimitra Vlagopoulou, de imponerende hoofdrolspeelster won daar – net als Renée Soutendijk voor haar rol in Sweet Dreams – een van de twee acteerprijzen.

Tickets

do 1 aug

za 3 aug

di 6 aug