Terug naar het nieuwsoverzicht

Movies That Matter on Tour

14 mei

Elke maand vertonen we in samenwerking met Movies that Matter een spraakmakende film van een filmmaker die zich inzet voor mensenrechten en een duurzame wereld. Films die je ogen openen en je aan het denken zetten. Op dinsdag 14 mei vertonen we in deze serie de film Drawing a Line.

Movies that Matter organiseert met haar On Tour-programma filmvertoningen en verdiepingsprogramma’s door het hele land én online. Ze werken hierbij samen met uiteenlopende organisaties en bedrijven. De stichting organiseert onder andere ook het jaarlijkse Movies that Matter festival in Den Haag.

Drawing a Line

Dinsdag 14 mei

Drawing a Line is een portret van de jonge Indiase cartooniste Rachita Taneja, die zich met humor en eerlijkheid verzet tegen vervolging en censuur. In een tijd waarin de overheid steeds harder optreedt tegen de vrijheid van meningsuiting, neemt ze het op tegen de hindoe-nationalistische ideologie van de Modi-regering. Deels geanimeerd door Rachita in haar minimale, bedrieglijk eenvoudige stijl. Voorafgaand aan deze Engelstalige, niet ondertitelde film is er een inleiding door ons MtM-team.

INFO & TICKETS