Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuw! Docu Salon

12 juni
docu salon in juni: nice ladies

Docu Salon is een nieuw programma van FA in samenwerking met documentaire distributeur Cinema Delicatessen, waarbij we een podium geven aan mooie en belangrijke documentaires. Bij iedere speciale vertoning is er ruimte voor context en verdieping in de vorm van een inleiding en/of nagesprek met de filmmakers of een andere expert. 

Op 12 juni vertonen we in deze serie de documentaire Nice Ladies, waarin een team Oekraïense cheerleaders op leeftijd vasthouden aan hun vriendschap terwijl ze elk op hun eigen manier met het trauma van de oorlog omgaan. Na afloop schuift filmmaker Mariia Ponomarova aan voor een nagesprek. 

Nice Ladies

Met de escalatie van de oorlog van Rusland tegen Oekraïne wordt de schijnbaar onbreekbare band van een aanstekelijk cheerleadingteam van 50-plussers genaamd ‘Nice Ladies’ flink op de proef gesteld. Ze staan voor onmogelijke keuzes tussen moederland en grootmoederschap, tussen blijven en vluchten.
Teamlid Sveta vlucht met haar familie naar Nederland, terwijl aanvoerder Valia en coach Nadia achterblijven in de herhaaldelijk gebombardeerde stad Kharkiv. Het team is uit elkaar gerukt en ondanks de terreur, het verdriet en de pijn van Sveta, proberen de ladies contact te houden om de hoop niet te verliezen. Zal het team in staat zijn zich te herenigen, hun zusterschap te redden en een gemeenschappelijke taal te vinden ondanks de groeiende littekens van de oorlog?

INFO & TICKETS