Terug naar het nieuwsoverzicht

Alkmaar Pride in FA

20-26 Mei

Van 18 t/m 26 mei is het weer Alkmaar Pride! Reden voor ons om een mooi filmprogramma samen te stellen.

Te zien zijn de documentaire Queendom, die op IDFA al hoge ogen gooide, het spannende Femme, de film Levante, die we vertonen in samenwerking met LHBTIQ+ jongerenorganisatie SafeSpace en als afsluiting het prachtige Crossing, de nieuwe film van Levan Akin (And Then We Danced).

Queendom | 20 mei

Queendom is een van de vreemdste en meest ontroerende documentaires die je ooit zult zien. Een homoseksuele Russische performancekunstenaar gebruikt sociale media, zijn identiteit en een reeks opmerkelijke kostuums om in stilte vooroordelen, oorlog en politiegeweld te trotseren.

INFO & TICKETS

FEMME | 22 mei

Een onbevreesde en uitdagende film over Jules, beter bekend onder artiestennaam Aphrodite Banks, en een van de meest geprezen dragqueens van Londen. Als hij na een dragshow sigaretten gaat kopen, wordt hij aangevallen door een groep homofobe jonge mannen. Deze ontmoeting is de start van een gevaarlijk (wraak)spel.

INFO & TICKETS

LEVANTE – FA X SAFESPACE | 24 mei

In deze film ontdekt Sofia vlak voor een allesbepalende volleybalwedstrijd dat ze zwanger is. Op zoek naar de mogelijkheid voor een illegale abortus, wordt ze tegengewerkt door rechtse activisten.

INFO & TICKETS

CROSSING | 26 mei

Een gedurfde en ontroerende transgenderdrama van Levan Akin, waarin de gepensioneerde Georgische lerares Lia naar Istanbul reist om haar verloren nicht Tekla terug te vinden. Samen met haar jonge buurman en gids Achi zwerft ze door de straten van Istanbul, waar ze veel buitenstaanders ontmoeten.

INFO & TICKETS