Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Un métier sérieux
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Thomas Lilti
Lengte
101 minuten
Genre
Drama
Cast
Vincent Lacoste, François Cluzet
Jaar
2023
Kijkwijzer
vanaf 9 jaarAngst
Vraag iemand mee

Overtuigende en humoristische film over de uitdagingen van het leraarschap. Met een sublieme cast van Franse topacteurs, waaronder François Cluzet, Adèle Exarchopoulos en Vincent Lacoste, die Un métier sérieux een onweerstaanbare charme geven.

Een nieuw schooljaar op de middelbare school. Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren. Nieuwkomer Benjamin is een jonge, vervangende leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Hij heeft geen vooropleiding of ervaring en ontdekt dat leraar een zware baan is. Als hij met een van zijn leerlingen in een lastige situatie terecht komt, laten zijn toegewijde collega’s hem gelukkig niet in de kou staan. Passie voor lesgeven bestaat nog!
Nadat hij de wereld van de geneeskunde verkende, belicht de Franse regisseur Thomas Lilti (Hippocrate, Médecin de Campagne) nu de wereld van het onderwijs. De uitdagingen waarmee leraren moeten dealen, zoals een gebrek aan middelen, het afbrokkelen van gezag en de balans vinden tussen werk en privé – brengt hij overtuigend realistisch, met humor en een zekere luchtigheid naar voren. 

Tickets

di 23 apr

wo 24 apr