Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
The Beast
Herkomst
Frankrijk, Canada
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Bertrand Bonello
Lengte
146 minuten
Genre
Thriller
Cast
George MacKay, Léa Seydoux
Jaar
2023
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 16 jaarAngst
Vraag iemand mee

Dit romatische liefdesverhaal gaat over de invloed van AI op de uniekheid van de mens en speelt in een nabije toekomst. Menselijke emoties worden gezien als een bedreiging, ze zouden een gevaar vormen bij het nemen van eerlijke en rechtvaardige beslissingen. Om haar gevoelens uit te wissen, besluit Gabrielle (Léa Seydoux) haar DNA te laten zuiveren.

Zo'n DNA-zuivering gebeurt met behulp van een machine die je onderdompelt in je vorige levens. Daar ontmoet Gabrielle steeds opnieuw een man genaamd Louis, met wie ze een sterke connectie voelt die ze niet kan plaatsen. Tegelijkertijd besluipt haar een angstig gevoel, alsof er een ramp op komst is.
Verteld over drie tijdsperioden onderzoekt regisseur Bertrand Bonello in The Beast op Lynchiaanse wijze de kracht van emoties en een mogelijk verdwijnen van de menselijkheid in de samenleving. De hedendaagse film, die losjes gebaseerd is op de roman The Beast in the Jungle van Henry James, ging in première op het Filmfestival van Venetië en werd daar geroemd om de overweldigende filmische ervaring en de sterke chemie tussen hoofdrolspelers Léa Seydoux en George MacKay.

‘Het tot de verbeelding sprekende ‘The Beast’ zet de kijker vanaf het begin op scherp’

Volkskrant

‘Beeldschone tijdreisfilm over de angst om te voelen’

Trouw

‘Een filmische symfonie over de angst voor de liefde’

NRC

Tickets

Vandaag

Morgen

zo 26 mei

ma 27 mei

di 28 mei

wo 29 mei