Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Fucking Åmål | Cineville Keuzemenu
Herkomst
Zweden
Lengte
120 minuten
Genre
Drama
Cast
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

In het kader van de release van Lukas Moodysson's Together 99 - het vervolg op het iconische Together (2001) - zetten we tijdens het volgende Cineville Keuzemenu de Zweedse film in het zonnetje. Jullie stemden massaal voor Fucking Åmål (1998).

Fucking Åmål (1998)
Romantisch drama van Lukas Moodysson over twee tienermeiden in het Zweedse Åmål, een gehucht waar iedereen zich te pletter verveelt. Agnes woont er nog maar net en wordt verliefd op het coolste meisje van de school, Elin. Eerst heeft Elin geen oog voor haar, maar als Agnes wel in beeld komt, is de vraag of hun tienerrelatie wel wordt geaccepteerd door hun omgeving.

De andere films waaruit gekozen kon worden zijn:
Een man die Ove heet (2015)
De 59-jarige Ove is de knorrepot van de wijk. Hoewel hij enkele jaren geleden werd afgezet als voorzitter van de VVE van het appartementencomplex, blijft hij het gebouw met harde hand regeren. Als de zwangere Parvaneh met haar gezin tegenover hem intrekt, ontstaat er een onverwachte vriendschap.

The Square (2017)
De manager van een modern museum is verantwoordelijk voor een tentoonstellingsruimte die een nieuwe installatie herbergt. Omdat de bezoekersaantallen van het museum tegenvallen, huurt hij een pr-firma in om reclame te maken, maar de publiciteitscampagne loopt uit de hand...

Gräns (2018)
Grenswachter Tina is in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken, en pikt zo moeiteloos smokkelaars uit de menigte. Op een dag kruist de mysterieuze Vore haar pad. Tina raakt gebiologeerd door hem, voelt zich ook verwant. Haar onderzoek onthult veel meer dan ze kon verwachten.

Tickets

zo 26 mei