Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Macbeth: Ralph Fiennes & Indira Varma
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Simon Godwin
Lengte
150 minuten
Genre
Drama
Cast
Ralph Fiennes, Indira Varma
Jaar
2024
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Eén van Shakespeare’s meest bekende tragedies, Macbeth, komt naar het witte doek. Tony en BAFTA-winnaar Ralph Fiennes (Antony & Cleopatra, Schindler's List, Coriolanus) en Olivier Award-winnaar Indira Varma (Present Laughter, Game of Thrones, Luther) schitteren in een gloednieuwe productie van William Shakespeare’s Macbeth.

Macbeth is een meeslepend verhaal over hebzucht, moord, deceptie en bijgeloof. Er kleeft bloed aan de handen van een stel, gecorrumpeerd door hun meedogenloze lust voor macht. Eenmaal de grens over, is er geen weg meer terug. Het theaterstuk, geregisseerd door Simon Godwin (Antony & Cleopatra, Romeo & Juliet, Hansard­) en met set en kostuumontwerp door Frankie Bradshaw (Jerusalem, Blues for an Alabama Sky), wordt voor bioscoopvertoning live opgenomen in Dock X, een pakhuis omgebouwd tot theater in Londen. De live-registratie brengt het publiek nog dichter bij het drama en de personages van deze in de pers bejubelde uitvoering.

Goed om te weten: de voorstelling is Engelstalig, is ook Engels ondertiteld en duurt bijna 3 uur (inclusief pauze).
De Alkmaarpas en MaDiWoDo-vouchers zijn niet geldig voor deze voorstelling; in verband met de lengte is de ticketprijs verhoogd en betalen Cinevillers een toeslag.

Tickets

do 2 mei

zo 5 mei