Apple Cider Vinegar | Docu Salon
Herkomst
België, Nederland
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Sofie Benoot
Lengte
80 minuten
Genre
Documentaire
Cast
Jaar
2024
Kijkwijzer
Alle leeftijden
Vraag iemand mee

Wanneer een fictieve natuurdocumentaire vertelster, vertolkt door Siân Phillips, haar niersteen onderzoekt, ontluikt een laatste, betoverend verhaal over de vergeten wereld van stenen, van Palestijnse steenhouwers tot Britse geologen en bewoners van een lavalandschap op Fogo. Na afloop van de vertoning gaat Gerlinda Heywegen in gesprek met regisseur Sofie Benoot. 

Stenen vormen zowel een van de meest fundamentele als veronachtzaamde bouwelementen van onze wereld. Wanneer een fictieve vertelster van natuurdocumentaires, vertolkt door Siân Phillips, haar niersteen begint te onderzoeken, besluit ze nog één laatste verhaal te vertellen over deze vergeten wereld van steen. Apple Cider Vinegar is een hypnotiserende essayfilm die niet alleen urgente ecologische kwesties aansnijdt, maar ons ook meeneemt op een fascinerende reis. We ontmoeten Palestijnse steenhouwers, gepassioneerde Britse geologen en de bewoners van een lavalandschap op Fogo, die allen hun eigen unieke relatie met steen onthullen.

Docu Salon is een nieuw programma van FA in samenwerking met Cinema Delicatessen, waarbij we een podium geven aan mooie en belangrijke documentaires. Bij iedere speciale vertoning is er ruimte voor context en verdieping, in de vorm van een inleiding en/of nagesprek met de filmmakers of een andere expert.

Tickets

vr 1 nov