Wuthering Heights | FFA
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Andrea Arnold
Lengte
128 minuten
Genre
Romantiek
Cast
Kaya Scodelario. James Howson, Solomon Glave, Shannon Beer
Jaar
2012
Kijkwijzer
vanaf 12 jaar
Vraag iemand mee

Weinig boeken zijn zo vaak verfilmd als Wuthering Heights, de klassieker van Emily Brontë. Regisseur Andrea Arnold vertelt de tragische liefdesgeschiedenis van Cathy en Heathcliff volledig vanuit zijn perspectief. Daardoor begrijp je Heathcliff niet alleen beter, haar interpretatie is ook realistischer. Dat maakt deze verfilming uit 2011 misschien wel tot de beste ooit gemaakt.  

En dan wordt het Britse platteland ook nog eens onbeschrijflijk mooi gefilmd. Het imposante landgoed Wuthering Heights is eigendom de rijke familie Earnshaw. Zij ontfermen zich over de arme buitenstaander Heathcliff, die heel goed kan opschieten met Cathy, de dochter des huizes. Na het overlijden van vader Earnshaw wordt Heathcliff verjaagd door Cathy's afgunstige broer Hindley. Jaren later lopen Cathy en Heathcliff elkaar weer tegen het lijf. Ze zijn intussen allebei getrouwd, maar voelen zich nog steeds tot elkaar aangetrokken.

Voorafgaand aan de film vertonen we een video-essay van filmjournalist Joost Broeren over het filmoeuvre van Andrea Arnold.

Deze film is onderdeel van het Andrea Arnold Retrospectief, dat we vertonen in verband met de release van haar nieuwste film Bird. 

Tickets

za 9 nov