Fish Tank | FFA
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Andrea Arnold
Lengte
123 minuten
Genre
Drama
Cast
Katie Jarvis, Michael Fassbender, Kierston Wareing, Rebecca Griffiths
Jaar
2009
Kijkwijzer
SeksGrof taalgebruikvanaf 12 jaarDrugs- en/of alcoholmisbruik
Vraag iemand mee

IJzersterk, stijlvol en krachtig drama dat sinds de verschijning in 2009 veelvuldig werd bekroond. De 15-jarige Mia woont met haar alleenstaande, drankzuchtige moeder Joanne en haar 11-jarige zusje Tyler in een troosteloze buitenwijk. Thuis is het een bende en ze doet er alles aan om te voorkomen dat ze naar huis moet, totdat er een mysterieuze man in hun levens verschijnt.

Mia zit altijd in de problemen: ze wordt geschorst op school en verstoten door haar vriendinnen. Ze vult haar dagen met rondhangen op straat en ruzie zoeken. Mia, Tyler en Joanne schelden elkaar uit voor alles wat lelijk is. Op een dag brengt haar moeder Connor (Michael Fassbender) mee naar huis. Deze nieuwe vriend van Joan zorgt voor een betere sfeer. Hij is ook opvallend vriendelijk voor Mia. Maar hoe oprecht is die vriendelijkheid van haar moeders minnaar? 

Voorafgaand aan de film vertonen we een video-essay van filmjournalist Joost Broeren over het filmoeuvre van Andrea Arnold.

Deze film is onderdeel van het Andrea Arnold Retrospectief, dat we vertonen in verband met de release van haar nieuwste film Bird.
 

Tickets

vr 8 nov