Blitz | FFA
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Steve McQueen
Lengte
120 minuten
Genre
Drama
Cast
Saoirse Ronan, Elliott Heffernan, Harris Dickinson, Kathy Burke, Mica Ricketts, Benjamin Clementin, Stephen Graham, Paul Weller, Leigh Gill, Erin Kellyman, Alex Jennings, Sally Messham, Hayley Squires, CJ Beckford, Joshua McGuire
Jaar
2024
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Deze nieuwe film van Oscar-winnaar Steve McQueen (12 Years a Slave) over menselijke veerkracht speelt zich af in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om de Duitse bombardementen op de Britse hoofdstad te ontvluchten, evacueert Rita haar zoon 9-jarige zoon George naar het platteland. Maar George is vastberaden om terug te keren naar zijn familie!

Hij trotseert alle gevaren van de oorlog en onderneemt een ongelooflijke, gevaarlijke reis terug naar Oost-Londen, terwijl zijn radeloze moeder op zoek gaat naar haar vermiste zoon. Blitz is een aangrijpend verhaal over moed en de wil om te overleven, waarbij ieder personage moet dealen met zijn eigen demonen te midden van de chaos van de oorlog. Met Saoirse Ronan als moeder Rita en de jonge acteur Elliott Heffernan als George.

Tickets

vr 8 nov

zo 10 nov