Terug naar het nieuwsoverzicht

Masterclass ‘Ontwikkel je filmstijl’

Vrijdag 8 november

MET FILMMAKER JOREN MOLTER

Op vrijdag 8 november geeft Joren Molter een inspirerende masterclass over het ontwikkelen van je eigen filmstijl als jonge filmmaker.

Joren, een autodidact uit Oost-Groningen, heeft zichzelf de afgelopen jaren ontpopt tot een regisseur met een opvallende, authentieke signatuur. Zijn gebruik van non-acteurs en kenmerkende observerende statische kaders onderscheiden zijn werk. Maar hoe heeft hij deze stijl ontwikkeld? Wie waren zijn grootste invloeden? En belangrijker nog, hoe kan jij als jonge maker je eigen stijl vinden zonder simpelweg anderen te imiteren? 

Tijdens deze masterclass neemt Joren je mee in zijn creatieve proces, aan de hand van filmfragmenten uit zowel zijn eigen werk als dat van filmmakers die hem inspireren, waaronder Andrea Arnold. Je leert hoe je jouw beperkingen kunt omzetten in je “unique selling point” en hoe je een filmstijl creëert die echt bij jou past. 

ONDERDEEL VAN FILMFESTIVAL ALKMAAR

Deze masterclass is onderdeel van het Film Festival Alkmaar en sluit aan op het programma over Andrea Arnold. Kijk hier voor meer informatie. Tickets hiervoor zijn los te koop. Het is niet noodzakelijk om eerder een film van Andrea Arnold gezien te hebben om mee te doen met de Masterclass. Enige ervaring met film maken is wel gewenst. 

PROGRAMMA

  • 10.00 – 10.15        Introductie door Joren Molter
  • 10.15 – 11.45        Vertoning Zomervacht (2023)
  • 11.45 – 13.00        Lunch   
  • 13.00 – 17.00        Masterclass Stijlontwikkeling
  • 17.00 – 18.00        Borrel

Aanmelden

De kosten voor de workshop zijn € 35,- inclusief lunch. Studenten en scholieren betalen €17,50 inclusief lunch. Je kan je aanmelden via onderstaande aanmeldknop. De workshop start in Filmhuis Alkmaar, Pettemerstraat 3 in Alkmaar.

Contact

Heb je vragen over de workshop? Stuur dan een mail naar educatie@filmhuisalkmaar.nl.

Over Joren Molter

Joren Molter is een Nederlandse filmregisseur die afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie. Zijn afstudeerfilm In Kropsdam is iedereen gelukkig werd geselecteerd voor 54 internationale filmfestivals, waaronder Clermont-Ferrand en Palm Springs, en won 13 internationale prijzen, waaronder de Publieksprijs op het Warsaw International Film Festival. Joren was de eerste Nederlandse regisseur die werd geselecteerd door de European Film Promotion voor “Future Frames: Ten New Directors to Follow” op het Karlovy Vary Film Festival. 

Met zijn korte film Kind en televisiefilm Dòst werd hij geselecteerd voor de Gouden Kalf-competitie op het Nederlands Film Festival. Dòst werd verkocht aan Amazon en vertaald in 27 talen. In 2022 regisseerde Joren zijn eerste speelfilm, Zomervacht, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jaap Robben. Zomervacht werd voor vier Gouden Kalveren werd genomineerd. De film won de prijs van de Nederlandse Filmjournalistiek en werd door de pers uitgeroepen tot beste film van 2023.