Terug naar het nieuwsoverzicht

Masterclass ‘Verbeeld je boodschap’ met Shariff nasr

Donderdag 7 november

Jouw stem vertaald naar film!

Op donderdag 7 november, tijdens FIlmfestival Alkmaar, organiseren wij een unieke eendaagse Masterclass met filmmaker Shariff Nasr.

Hoe geef je vorm aan een verhaal dat dicht bij je hart ligt? Hoe vertaal je datgene waar je je druk over maakt naar een krachtig verhaal dat je publiek raakt? Tijdens deze Masterclass vertelt Shariff Nasr hoe je jouw ideeën en zorgen kunt vertalen naar een pakkend verhaal op het scherm. Aan de hand van zijn film El Houb (2022, Gouden Kalf Beste Scenario) laat hij zien hoe je maatschappelijke onderwerpen zoals identiteit en diversiteit op een persoonlijke en impactvolle manier kunt vertellen. 

Je leert hoe je begint met het vertellen van jouw verhaal, hoe je ideeën en visie vormgeeft en hoe je jouw persoonlijke zorgen kunt vertalen naar een film die impact maakt.  

In de middag is er ook tijd om feedback te krijgen op jouw eigen filmplan en te geven op de plannen van de andere deelnemers. Neem dus een idee mee en inspireer elkaar!

ONDERDEEL VAN FILMFESTIVAL ALKMAAR

Dit programma is onderdeel van het Film Festival Alkmaar. Shariff is gastprogrammeur van het Palestijnse focusprogramma. ’s Avonds draait ook één van zijn keuzefilms. Voor wie geïnteresseerd is: tickets hiervoor zijn los te koop. Het is niet noodzakelijk om deze keuzefilms gezien te hebben om mee te doen met de Masterclass. Enige ervaring met film maken is wel gewenst.

PROGRAMMA

  • 10.00 – 10.05        Introductie door Shariff 
  • 10.05 – 12.00        Vertoning El Houb (2022) + Q&A 
  • 12.00 – 13.00        Lunch   
  • 13.00 – 15.00        Masterclass 
  • 15.00 – 17.00        Feedback eigen filmplan 
  • 17.00 – 18.00        Borrel

Aanmelden

De kosten voor de workshop zijn € 35,- inclusief lunch. Studenten en scholieren betalen €17,50 inclusief lunch. Je kan je aanmelden via onderstaande aanmeldknop. De workshop start in Filmhuis Alkmaar, Pettemerstraat 3 in Alkmaar.

Contact

Heb je vragen over de workshop? Stuur dan een mail naar educatie@filmhuisalkmaar.nl.

Over Shariff Nasr

Shariff Nasr is regisseur en scenarioschrijver met een talent voor zowel dramatische als komische vertelling en een sterke focus op de ontwikkelingen in de moderne samenleving. Hij raakt geïnspireerd door stemmen die we nooit horen en emoties die we proberen te verbergen of negeren. Shariff gebruikt humor als wapen om serieuze onderwerpen te bevechten. 

Hij kaart graag sociale issues aan waar we onze ogen voor sluiten zoals in zijn geprezen documentaire ‘Little stars of Bethlehem’ en in zijn laatste fictiefilm ‘El Houb’, waarmee hij een Gouden Kalf Won. 

Voor die tijd heeft hij veel prijswinnende korte films, games en commercials geregisseerd en heeft hij als schrijver meerdere komedieseries en films geschreven. 

Tevens kan je Shariff ook kennen van het veelbekeken sketchkanaal ‘een stukje’ of als standup comedian.