Terug naar het nieuwsoverzicht

Chef | Food & Film bij Ten Westen

14 & 15 januari 2026


Op woensdagavond 14 en donderdagavond 15 januari organiseren we samen met restaurant Ten Westen (de oude Gasfabriek) weer een Food & Film programma rond de culinaire feelgoodfilm Chef.

Geniet van de film én DE gerechten geïnspireerd op de film

Je krijgt spontaan trek van de heerlijke gerechten die worden bereid tijdens deze film. Chef doet je watertanden en verlangen naar alle smakelijke gerechten – inclusief dat verrukkelijke chocoladedessert – die het scherm vullen. Maar ook je bord! Want voorafgaand aan de film kun je genieten van een heerlijk vijfgangendiner dat hierop geïnspireerd is.

Culinaire strijd met creatieve integriteit en levenslust

Chef-kok Carl Casper (Jon Favreau) werkt bij een prominent restaurant in L.A. Omdat hij weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten, is een conflict met de commerciële restauranteigenaar (Dustin Hoffman) onvermijdelijk. Tegen beter weten stapt Carl op. Hij vertrekt naar Miami, waar hij met hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), zijn beste vriend (John Leguizamo) en zijn zoon (Emjay Anthony) een oude truck opknapt. Op reis door Amerika verkoopt hij vanuit zijn eigen restaurant op wielen heerlijk eten. Zo vindt hij niet alleen zijn passie voor koken terug, maar ook zijn levenslust.

De Food & Film avond vinden plaats bij Ten Westen aan de Helderseweg 28 in Alkmaar (de oude Gasfabriek). Het diner begint om 18.00 uur, de film om 20.15 uur en de avond eindigt om 22.30 uur. Per avond is er plek voor maximaal 50 personen, dus reserveer snel!

Tickets voor dit unieke Food & Film-event kosten € 63,-, dit is inclusief vijfgangendiner en de film. Cinevillepashouders betalen € 53,50 voor dit arrangement.




Het Chef menu

  • Amuse: mini Cubano bite. Een kleine tosti van mojo-gemarineerde varkensschouder met ham, gesmolten kaas en een plakje augurk.
  • Voorgerecht: gumbo van Andouilleworst. Stoofpotje uit Louisiana met pittige varkensworst, okra, paprika en selderij, gestoofd in een donkere roux. Geserveerd met krokante crostini.
  • Tussengerecht: Koreaanse kip met ingelegde ui en jalapeño. De kipdijfilet wordt gemarineerd in gochujang, gember, knoflook, soja en sesamolie.
  • Hoofdgerecht: Texas Style Brisket. Langzaam gegaarde runderborst volgens recept van Aaron Franklin, zacht en rokerig. Geserveerd met zijdezachte pompoencrème, koriandersaus en frisse radijs.
  • Dessert: Chocolate Lava Cake. ‘It’s F*cking Molten!’, dé iconische scène uit de film: warme chocoladecake met krokante buitenkant en romig-vloeibare kern. Ofewel: warm, zoet, romig, een bittertje,en een knappertje van cacaonibs. Zoet, herkenbaar en geruststellend.

Let op!

Als je na het boeken van het ticket onverhoopt niet kunt komen, is er vanwege de beperkte capaciteit geen restitutie mogelijk. Dit geldt voor zowel reguliere als Cinevilletickets. Het ticket is wel overdraagbaar aan iemand anders.

Dieetwensen (vega) of allergieën? Stuur uiterlijk 9 januari een mail naar sylvie@filmhuisalkmaar.nl o.v.v. Food & Film.

Chef

Na zijn plotselinge vertrek bij een restaurant in Los Angeles vertrekt topkok Carl Casper naar Miami. Hij tovert een oude truck om tot foodtruck. Tijdens een culinaire road trip met zijn zoon en oud-collega herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor koken, het leven en de liefde.

 

Trailer & Tickets