Terug naar het nieuwsoverzicht

Food & Film bij Ten Westen

22 januari
GENIETEN van LE POT-AU-FEU ÉN DE GERECHTEN UIT DE film


Op woensdag 22 januari organiseren we in samenwerking met Ten Westen een Food & Film programma.

Tijdens deze ode aan de Franse gastronomie is de film Le pot-au-feu te zien, voorafgegaan door een exclusief vijfgangendiner. Je kunt namelijk genieten van dezelfde gerechten als in de film worden gegeten, met als hoogtepunt het klassieke Franse stoofgerecht (ook in vega).

Het evenement vindt plaats bij Ten Westen aan de Helderseweg 28 in Alkmaar (de oude Gasfabriek). De avond begint om 18.00 uur, de film begint om 20.15 uur en de avond eindigt om 23.30 uur. Er is plek voor maximaal 60 personen, dus reserveer snel.

In Le pot-au-feu spat de passie van chef-kok Dodin Bouffant en zijn keukenpartner Eugenie (Juliette Binoche) van het scherm af. Het water loopt je in de mond bij alle waanzinnige keukenscènes en je zou willen dat je kon aanschuiven. En dat kan nu dus, voorafgaand aan de film! 

Tickets voor dit unieke Food & Film-event kosten € 60,-, dit is inclusief vijfgangendiner en film, exclusief drankjes. Cinevillepashouders betalen € 51,- voor dit arrangement.

Let op!
Als je na het boeken van het ticket onverhoopt niet in de gelegenheid bent om te komen, is er vanwege de beperkte capaciteit geen restitutie mogelijk. Dit geldt voor zowel reguliere als Cineville tickets. Het ticket is wel overdraagbaar.

Le pot-au-feu


Let op!
Als je na het boeken van het ticket onverhoopt niet in de gelegenheid bent om te komen, is er vanwege de beperkte capaciteit geen restitutie mogelijk. Dit geldt voor zowel reguliere als Cineville tickets. Het ticket is wel overdraagbaar.
Le-pot-au-feu
 speelt in 1885. Eugenie is een gewaardeerd kok die al twintig jaar voor fijnproever Dodin (Benoît Magimel) werkt. Hun relatie verandert in een romance en leidt tot de verrukkelijkste gerechten die indruk maken op zelfs ’s werelds meest illustere chef. Als blijkt dat Eugenie zich niet aan Dodin wil binden, besluit hij voor haar te koken. Michelinsterren-chef Pierre Gagnaire, die zelf ook een kleine rol speelt, was als culinair adviseur betrokken.

In 2023 won de film op het filmfestival in Cannes de prijs voor Beste Regisseur.

Bekijk de trailer