Van 17-30 september wordt er in de foyer gewerkt aan een nieuwe bar, zodat onze horecamedewerkers en -vrijwilligers prettiger en efficiënter kunnen werken.

In de tussentijd richten we een tijdelijke bar in en zorgen we dat de overlast tot een minimum beperkt wordt. Hartelijk dank voor je begrip!

Terug naar het nieuwsoverzicht

VEER fear | VR pop-up in de foyer

30 september

|

In verband met de Week van de Eenzaamheid is op maandag 30 september tussen 13.00-1900 in de foyer de VR pop-up VEER fear van Moreen Beentjes te zien. Ook vertonen we in hetzelfde kader eenmalig de film Her, waarin een eenzame schrijver een relatie krijgt met een door hemzelf ontwikkeld computerbesturingsssyteem.

VEER fear is een kunstzinnige interventie die eenlingen prikkelt en bevraagd om verder te kijken dan hun eigen (digitale) bubbel. Maureen wil met VEER fear een bewustzijn creëren dat verbroken verbindingen herstelt kunnen worden. Ze voelt een grote urgentie om via kunst eenzaamheid een podium te geven.

Een wereld zonder eenzaamheid

Hoe ziet een wereld zonder een stigma op eenzaamheid en zonder de spanning om een buitenbeentje te zijn eruit? Hoe is een wereld waarin iedereen gewoon op elkaar afstapt en niemand terugdeinst; er wordt om hulp gevraagd en er wordt hulp aangeboden? Hoe voel je je als mens wanneer angst geen rol meer speelt in het verbinden met de ander? Welke vaardigheden zijn er nodig om zo’n wereld te bereiken? Hoe kunnen we ons brein en lichaam trainen dat zo’n wereld anno nu gewoon mogelijk is?

Moreen Beentjes (33) uit Castricum is één van de zes geselecteerde makers die dit jaar een project voor de stad Alkmaar ontwikkelt. In haar werk geeft ze eenzaamheid een podium. Voor de bewoners in en rondom Alkmaar doet zij dat middels de Virtual Reality (VR)-ervaring en voorstelling VEER fear. De voorstelling is op 29 november te zien in Taqa Theater de Vest.

Meer informatie: monomeer.nl

Her

Theodore (Joaquin Phoenix) is een eenzame schrijver. Hij schaft zich een nieuw ontwikkeld besturingssysteem aan dat bestemd is om in alle behoeften van diens gebruiker te voorzien. Tot grote verbazing van Theodore ontspint zich een romantische relatie tussen hem en een door hemzelf ontwikkeld besturingssysteem.

Trailer & tickets