Van 17-30 september wordt er in de foyer gewerkt aan een nieuwe bar, zodat onze horecamedewerkers en -vrijwilligers prettiger en efficiënter kunnen werken.

In de tussentijd richten we een tijdelijke bar in en zorgen we dat de overlast tot een minimum beperkt wordt. Hartelijk dank voor je begrip!

The Third Man | Klassieker
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Carol Reed
Lengte
104 minuten
Genre
Drama
Cast
Joseph Cotten, Orson Welles, Alida Valli, Trevor Howard
Jaar
1949
Kijkwijzer
Geweldvanaf 6 jaar
Vraag iemand mee

Ter ere van de 75e verjaardag van deze klassieker halen we The Third Man (1949) terug naar het grote doek. Kijk nu in 4K hoe de Amerikaanse schrijver Holly Martins in het louche na-oorlogse Wenen op zoek gaat naar zijn oude vriend Harry Lime.

Holly Martins (Joseph Cotton) is een naïeve schrijver van pulpwesterns. Hij arriveert in het schimmige naoorlogse Wenen om zijn oude vriend Harry Lime (Orson Welles) te ontmoeten, maar ontdekt dat Lime om het leven is gekomen in een verdacht ongeval. Martins ontmoet een Britse militaire politieagent (Trevor Howard) en Lime's vriendin (Alida Valli). Als hij hun tegenstrijdige verhalen over de omstandigheden van Limes dood hoort, wordt hij gedwongen om zowel de relatie met zijn vriend Harry als zijn eigen wereldbeeld te heroverwegen.

Tickets

Vandaag

wo 25 sep