Van 17-30 september wordt er in de foyer gewerkt aan een nieuwe bar, zodat onze horecamedewerkers en -vrijwilligers prettiger en efficiënter kunnen werken.

In de tussentijd richten we een tijdelijke bar in en zorgen we dat de overlast tot een minimum beperkt wordt. Hartelijk dank voor je begrip!

Terug naar het nieuwsoverzicht

openings- en slotfilm van het nff

20 en 27 september

Van vrijdag 20 t/m 27 september staat Utrecht weer in het teken van het Nederlands Film Festival 2024 (kortweg: NFF)

Filmhuis Alkmaar vertoont op 20 september de openingsfilm Witte Flits van Laura Hermanides en op 27 september de slotfilm Paradijs van Bobbie Koek

Witte Flits

Openingsfilm NFF (2024)

Dit speelfilmdebuut van Laura Hermanides over een stel liefhebbende ouders die horen dat hun 42-jarige zoon na ruim twintig jaar psychisch lijden de laatste fase van een euthanasietraject ingaat, is de openingsfilm van het 44e Nederlands Film Festival. Vraag is: zijn zij in staat hem uit liefde te laten gaan?

Met o.a. Renée Soutendijk, Raymond Thiry en Sanne den Hartogh

Trailer & tickets

Paradijs

Slotfilm NFF (2024)

Dit drama van Bobbie Koek (Tamu) over een tienervader die er plotseling alleen voor staat met zijn baby, een kind met een kind, is de slotfilm van het 44e Nederlands Film Festival.

De hoofdrollen worden vertolkt door Zeb Claessen en Ellen ten Damme. Bobbie Koek schreef zelf het scenario voor haar film en deed tevens de casting.

Trailer & tickets