Educatie

Filmeducatie & talentontwikkeling

Bij Filmhuis Alkmaar doen wij meer met film. Kom bijvoorbeeld langs met je schoolklas, of volg een interactieve workshop. Onder filmeducatie verstaan we het ervaren, creëren en analyseren van beeldcultuur. Onze focus ligt daarbij op voorschoolse educatie, primair onderwijs en middelbaar onderwijs, maar ook op educatie van onze reguliere bezoekers.

Als filmhuis vinden we talentontwikkeling belangrijk. Zonder goede makers kan er immers geen goede lokale filmcultuur blijven bestaan. En zonder kwalitatieve, lokale filmcultuur is er geen basis waarop de internationale filmcultuur kan landen. Via ons talentontwikkelingsprogramma helpen we in de regio Noord-Holland Noord de stap naar het filmvak kleiner te maken door het aanbieden van masterclasses over het creëren en analyseren van audiovisuele cultuur.  

met de klas naar de film

Scholen zijn van harte welkom in Filmhuis Alkmaar! Voor een filmvertoning of workshop, maar bijvoorbeeld ook voor de feestelijke presentatie van de eindfilm van groep 8. We zijn flexibel en denken graag met je mee. Neem voor vragen contact met ons op via info@filmhuisalkmaar.nl.

Filmvertoning

Misschien heb je zelf al een idee voor een film, maar we kunnen hierin ook adviseren. Een filmvertoning kost 5,50 per leerling/docent en is mogelijk op de volgende tijdstippen:

  • Maandag: tussen 9:00 en 14:30
  • Dinsdag t/m vrijdag: tussen 9:00 en 10:30

Per 15 leerlingen verwachten we een begeleider vanuit school.

Tip: neem eens een kijkje in de top 100 beste kinderfilms van Cinekid: de VPRO Cinekid top 100 met de films die je als kind echt gezien moet hebben.

Cinekid Festival

In de herfstvakantie organiseren we ieder jaar het Cinekid Festival voor kinderen in de leeftijd van 4 – 14 jaar. Naast heel veel leuke films, zijn er ook veel extra’s in de vorm van medialabs en workshops waar kinderen actief aan mee kunnen doen. Leuk én leerzaam!

Rondom het Cinekid Festival zijn er ook speciale schoolvoorstellingen mogelijk, neem contact met ons op voor meer informatie.