Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Songs of Earth
Herkomst
Noorwegen
Gesproken taal
Noors
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Margreth Olin
Lengte
90 minuten
Genre
Documentaire
Cast
Jørgen Mykle, Magnhild Mykløen
Vraag iemand mee

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van deze natuurfilm. Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen. Ze brengt een liefdevolle ode aan deze majestueuze omgeving én aan haar ouders, die na al die jaren nog stees liefdevol samen zijn. 

Olins inmiddels 84-jarige vader Jørgen wandelt al zijn hele leven door deze naar verluidt mooiste vallei van Noorwegen. Als kind nam hij zijn dochter al mee op zijn wandelingen, waar ze samen alles bespraken. Ook nu is hij een wijze gids die zijn dochter een jaar lang meeneemt op zijn tochten door het magnifieke landschap en verhalen vertelt over hun roots. Hier groeiden zijn voorouders op, werden ze verliefd en stichtten gezinnen, te midden van natuurlijke verschuivingen en overstromingen in deze grillige natuur.
Margreth Olin weet niet alleen het spectaculaire panorama vast te leggen, maar ook de stilte en sereniteit van de ruige bergen, het wildleven en de tijdloze verhalen die de vallei omhelzen. Het bekendste natuurfilmteam van Noorwegen filmde de fenomenale IMAX-waardige beelden en Rebekka Karijord componeerde op basis van de geluiden van de natuur, de aarde en schuivende gletsjers een prachtige orkestrale score, uitgevoerd door het London Contemporary Orchestra. Songs of Earth is een grootse natuurfilm, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis, waar Liv Ullman en Wim Wenders als uitvoerende producenten graag hun handtekening onder zetten. “Our first love was nature. Let’s not forget…”