Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Le tableau volé
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Pascal Bonitzer
Lengte
91 minuten
Genre
Drama
Cast
Léa Drucker, Alex Lutz, Nora Hamzawi
Vraag iemand mee

André Masson is veilingmeester bij het beroemde veilinghuis Scottie's. Als hij hoort over de ontdekking van een schilderij van een vermaarde schilder is hij aanvankelijk sceptisch, maar zijn nieuwsgierigheid wint. Als hij samen met zijn collega Bertina het werk gaat bekijken, blijkt het authentiek én in handen van nietsvermoedende mensen. 
Interessante, onderhoudende film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. 

André en zijn collega Bertina zijn met stomheid geslagen als ze constateren dat het schilderij dat ze in Mulhouse bekijken een authentiek meesterwerk van Egon Schiele is. Het wordt sinds 1939 vermist, werd door de nazi's in beslag genomen en is nu in handen van een nietsvermoedende jongeman en zijn moeder.
André ziet de ontdekking als het hoogtepunt van zijn carrière, maar het beroemde werk brengt ook risico's mee én er zijn meerdere kapers op de kust. Gelukkig wordt hij bijgestaan door collega - en ex-vrouw - Bertina en zijn wispelturige stagiaire Aurore. Op humoristische wijze benadrukt filmmaker Pascal Bonitzer in Le tableau volé dat alles in de kunstwereld draait om geld. Met Léa Drucker (Close), Alex Lutz (Une nuit), Louise Chevillotte (L'événement, Benedetta), Nora Hamzawi (Doubles vies) en Arcadi Radeff (Passages).