Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
De Middagvrouw
Herkomst
Duitsland, Zwitserland, Luxemburg
Gesproken taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Barbara Albert
Lengte
136 minuten
Genre
Drama
Cast
Mala Emde, Thomas Prenn, Max von der Groeben, Liliane Amuat, Fabienne Elaine Hollwege
Vraag iemand mee

Aangrijpende verfilming van Julia Francks’ gelijknamige historische bestseller, waarin niet het oorlogsgeweld centraal staat, maar het indringende verhaal van een jonge vrouw en haar dappere strijd tegen onrecht.

In het bruisende Berlijn van de jaren 20 van de vorige eeuw gaan de Joodse zussen Helene en Martha ieder hun eigen weg. Martha geniet van het wilde uitgaansleven, Helene wil geneeskunde studeren en werkt als apothekersassistent. Helene ontmoet Karl, de liefde van haar leven. Maar hun toekomstdromen worden verwoest als het naziregime oprukt en Karl omkomt. Gebroken ontmoet Helene Wilhelm, die haar aanvankelijk helpt maar wiens opvattingen later botsen met de hare. Samen krijgen ze een zoon, die Helene grotendeels alleen opvoedt. Het moederschap en het verloochenen van haar afkost vallen haar zwaar. Daarom neemt ze na de oorlog een rigoureus besluit.
Mala Emde (Und morgen die ganze Welt) vertolkt dit intrigerende personage en wordt bijgestaan door Thomas Prenn (Große Freiheit) en Max von der Groeben (Hinterland, Lindenberg! Mach dein Ding) als haar geliefden.