Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Ama Gloria
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Marie Amachoukeli-Barsacq
Lengte
83 minuten
Genre
Drama
Cast
Arnaud Rebotini, Louise Mauroy-Panzani, Ilça Moreno Zego, Fredy Gomes Tavares, Abnara Gomes Varela
Vraag iemand mee

Liefdevolle, ontroerende coming of age-film over de 6-jarige Cléo, die sinds haar geboorte met haar vader en hun Kaapverdische kindermeisje Gloria in Parijs woont. Als Gloria onverwacht terug naar huis moet, is Cléo ontroostbaar en mag ze van haar vader nog één zomer met Gloria doorbrengen...

Cléo, een bijzonder sterke acteerprestatie van de jonge Louise Mauroy-Panzani, en Gloria zijn onafscheidelijk. Cléo's alleenstaande vader is zelden thuis en ze wordt opgevoed door Gloria, tot zij een telefoontje krijgt van haar familie en ze naar huis moet om voor haar eigen kinderen te zorgen. Als Cléo de zomer bij Gloria in Kaapverdië mag doorbrengen, vormen deze maanden hun laatste herinneringen samen.
Àma Gloria is het indrukwekkende solo-regiedebuut van Marie Amachoukeli, die eerder de Camera d'Or won voor Party Girl met co-regisseurs Claire Burger en Samuel Theis. De film ging in première op het Filmfestival in Cannes; 'A debut made dazzling by an astonishingly intricate performance from its six-year-old star,' aldus Variety.