Terug naar het nieuwsoverzicht

Movies That Matter

12 december

Elke maand vertonen we in samenwerking met Movies that Matter een spraakmakende film van een filmmaker die zich inzet voor mensenrechten en een duurzame wereld. Films die je ogen openen en je aan het denken zetten.

De eerstvolgende Movies that Matter film die de komende maanden te zien is is de Freda op 12 december om 18.45 uur.

Voorafgaand aan de film is er een inleiding.

Movies that Matter organiseert met haar On Tour-programma filmvertoningen en verdiepingsprogramma’s door het hele land én online. Ze werken hierbij samen met uiteenlopende organisaties en bedrijven. De stichting organiseert onder andere ook het jaarlijkse Movies that Matter festival in Den Haag.

Freda

Krachtig, dynamisch drama over de jonge Haïtiaanse Freda. Ze wil een vredig en vervullend leven, maar in haar gewelddadige en corrupte land is dat niet gemakkelijk. Haar geliefde Yeshua wil dat ze bij hem komt wonen in het buitenland. Maar moet ze niet vechten voor haar familie en haar land?

Freda woont met haar moeder Jeanette, haar zus en broer in Port-au-Prince, waar ze een kleine kruidenierswinkel runnen. Freda studeert ook nog antropologie aan de universiteit, waar ze felle discussies voert over politiek, corruptie, racisme en sociale onrechtvaardigheid. Haar zorgeloze zus Esther zegt dat Freda alles te serieus neemt, maar heeft Freda net zo hard nodig als haar moeder. Freda’s geliefde Yeshua, die naar de Dominicaanse Republiek verhuisde nadat hij slachtoffer werd van een willekeurige schietpartij, vraagt of ze bij hem komt wonen. Stuk voor stuk hartverscheurende dilemma’s, waarin ze in haar eentje een weg moet zien te vinden. De film, die wordt afgewisseld met documentairebeelden van gewelddadige betogingen tegen corruptie, zit bomvol fantastische Haïtiaanse muziek en dans.

Trailer & tickets