Terug naar het nieuwsoverzicht

Oscarweekend 2024

9 & 10 maart


11 GENOMINEERDE FILMS IN 1 WEEKEND

Op zondag 10 maart worden tijdens de 96e editie van de Academy Awards de Oscars 2024 uitgereikt. Daarom organiseren wij op zaterdag 9 en zondag 10 maart het Oscarweekend met een selectie van genomineerde kansmakers. Kom lekker (opnieuw) genieten van 10 van de beste films die het afgelopen jaar uitkwamen!

Maestro

Maestro heeft maar liefst 7 nominaties. Deze nieuwe film van Bradley Cooper (A Star is Born) vertelt het grootse, onbevreesde liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen dirigent-componist Leonard Bernstein (Bradley Cooper) en Felicia Montealegrein (Carey Mulligan).

Trailer & tickets

IO Capitano

Io Capitano is genomineerd als Beste buitenlandse film uit Italië. Als twee jonge vrienden Senegal verlaten om naar Europa te gaan, voert hun moderne Odyssee hen door de gevaarlijke woestijn, de verschrikkingen van de detentiecentra van Libië en de gevaren van de zee.

Trailer & tickets

Perfect Days

Perfect Days is genomineerd als Beste buitenlandse film uit Japan. Deze prachtige, observerende en liefdevol gemaakte film van Wim Wenders (Paris, Texas) gaat over een WC-schoonmaker in Tokio. In zijn minibusje rijdt hij van en naar verschillende openbare toiletten en beluistert cassettebandjes met muziek uit de jaren 70.

Trailer & tickets

The Zone of Interest

The Zone of Interest heeft maar liefst 5 nominaties. Het is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC).

Trailer & tickets

Oppenheimer

Maar liefst 13 nominaties heeft deze epische thriller van regisseur Christopher Nolan (Dunkirk) over de wetenschapper Oppenheimer, die ook wel ‘de vader van de atoombom’ wordt genoemd. Heb je ‘m nog niet gezien, of wil je ‘m graag nogmaals zien? Dan is dit je kans.

Trailer & tickets

The Holdovers

The Holdovers is genomineerd voor Beste acteur in een hoofdrol en Beste actrice in een bijrol. In deze lieve, mooie film moet een chagrijnige geschiedenisleraar van een prestigieuze middelbare school twee weken lang oppas spelen voor leerlingen die nergens anders heen kunnen. Met een van hen heeft hij meer gemeen dan hij dacht…

Trailer & tickets

Past Lives

Het prachtige Past Lives heeft 2 nominaties. In deze mooie film over lot & liefde verliezen jeugdliefdes Nora en Hae Sung elkaar uit het oog als Nora’s familie van Zuid-Korea naar Canada emigreert. Ondanks wat internetcontact duurt het 24 jaar voordat ze elkaar weer ontmoeten…

Trailer & tickets

Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon heeft maar liefst 7 nominaties. Deze Scorsese-productie gaat over de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror. Met Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro en anderen.

Trailer & tickets

Poor Things

Poor Things kreeg maar liefst 11 Oscarnominaties. Deze nieuwe film van Yorgos Lanthimos (The Favourite) vertelt het ongelooflijke verhaal en de evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven wordt gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter.

Trailer & tickets

Anatomy of a Fall

Dit drama van de Franse regisseur Justine Triet (44) won deze zomer in Cannes al de belangrrijkste festivalprijs, de Gouden Palm. Nu is de film over een schrijver die probeert te bewijzen dat ze haar man niet heeft vermoord, genomineerd voor 5 Oscars.

Trailer & tickets

Robot Dreams

Unieke en lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. Voor jong én oud. Genomineerd voor een Oscar voor Beste Animatiefilm.

Trailer & tickets