Terug naar het nieuwsoverzicht

Openingsfilm Filmfestival Alkmaar: Fallen Leaves

1-5 november

De titel voor onze openingsfilm voor Filmfestival Alkmaar is bekend! Onze programmeur Renske zag Fallen Leaves op het afgelopen Filmfestival van Cannes en was direct verkocht.

Met Fallen Leaves openen we de 4e editie van Filmfestival Alkmaar. Zet de data alvast in je agenda: 1-5 november 2023. Het festivalprogramma maken we binnenkort bekend.


Fallen Leaves

Renske: Deze tragikomische en hartverwarmende film was mijn favoriet van het Filmfestival van Cannes. Een film dat Kaurismäki ademt: zijn onmiskenbare camerawerk, kleuren, decor, kleding en gortdroge humor. Het is Kaurismäki’s meest persoonlijke film tot nu toe, en hij gaf zelfs zijn eigen hond Alma een onvergetelijke bijrol!” Deze nieuwe film van de Finse regisseur Aki Kaurismäki, die in Cannes deze zomer de Jury Prijs won, vertelt het verhaal over twee eenzame zielen die elkaar, ondanks allerlei tegenspoed, vinden na een toevallige ontmoeting in het nachtleven van Helsinki. 
Ansa en Holappa (Alma Pöysti en Jussi Vatanen) zijn beiden op zoek naar de liefde van hun leven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Toch vinden ze elkaar in deze kwetsbare tijd.

Trailer & tickets