Terug naar het nieuwsoverzicht

Focus on Lanthimos

Vanaf 5 juli

TWEE YORGOS LANTHIMOs klassiekers


Ter gelegenheid van de release van KINDS OF KINDNESS, de nieuwe film van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos, vertonen we twee van zijn klassiekers: de spannende wraakthriller met Colin Farrell als charismatische chirurg The Killing of a Sacred Deer en Dogtooth de nu in 4K-gerestaureerde zwarte komedie van Yorgos Lanthimos.


The Killing of a Sacred Deer (2017)

Steven, een prominente chirurg, is getrouwd met Anna, een gerespecteerde oogarts. Ze leiden een mooi leven met hun twee kinderen van 14 en 12. Maar Stevens leven begint uit elkaar te vallen als hij vriendschap sluit met Martin, een vaderloze 16-jarige jongen die hij onder zijn hoede neemt. Als Martin vervolgens hun hele wereld in de war schopt, wordt Steven gedwongen om een schokkend offer te brengen, anders zal hij alles verliezen wat hij heeft. ‘The Killing of A Sacred Deer’ begeeft zich in een moreel niemandsland, waar een geheel eigen logica heerst.

INFO & TICKETS

Dogtooth (2009)

Twee ontspoorde ouders houden hun drie kinderen gevangen in ‘splendid isolation’. Om hun huis staat een hoog hek. De kinderen mogen de ommuurde villa niet verlaten, althans niet tot hun hoektanden eruit vallen. De kinderen worden vermaakt, verveeld en getraind zonder enige invloed van buitenaf. Ze krijgen slechts beperkt informatie over de ‘boosaardige’ buitenwereld. Zo geloven ze dat overvliegende vliegtuigen speelgoed zijn en zombies gele bloempjes. De enige die in huis wordt toegelaten is Christina. Zij is bewaker in het bedrijf van de vader en hij regelt die bezoekjes om tegemoet te komen aan de seksuele behoeftes van zijn zoon. De hele familie is dol op haar, vooral de oudste dochter. Op een dag geeft Christina haar een hoofdband met steentjes die oplichten in het donker, maar daar vraagt ze wel iets voor terug… Dogtooth is grappig, droevig, gruwelijk en soms alledrie tegelijk.

INFO & TICKETS