Terug naar het nieuwsoverzicht

Focus on Wes Anderson

Vanaf 22 juni

Op 22 juni gaat Asteroid City in première. Deze heerlijke, nieuwe film van Wes Anderson doet terug verlangen naar zijn eerdere producties. Daarom halen we maar liefst vijf van zijn oudere films terug naar onze filmzalen.

Wes Anderson een van de bekendste moderne filmauteurs, die zowel regisseur, (co-)scenarist als coproducent is van zijn films. Anderson wordt gezien als een van de hoofdfiguren binnen de American Eccentric Cinema-stroming en zijn culturele invloed is enorm. Zijn films staan bekend om hun excentriciteit, unieke visuele en narratieve stijlen. Hij won tot nu toe meer dan dertig belangrijke filmprijzen en sleepte drie Oscarnominaties in de wacht.

Nieuw: Asteroid City

In het fictieve woestijnstadje Asteroid City wordt een astronomieconventie gehouden. Vanuit het hele land stromen jonge Stargazers en Space Cadets toe naar dit bijzondere evenement, voor onderlinge kameraadschap en wetenschappelijke competitie. Deze conventie wordt spectaculair verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen.

Trailer & tickets

The Grand Budapest Hotel (2014)

Een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) raakt tussen de oorlogen in bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori). Het verhaal draait om een onbetaalbaar schilderij, een enorm familiefortuin en de omwenteling die Europa dan doormaakt.

Trailer & tickets

The Royal Tenenbaums (2001)

Drie volwassen kinderen verblijven door een samenloop van omstandigheden bij hun moeder. Als hun vader, Royal Tenenbaum, hoort dat zijn vrouw, van wie hij nooit officieel gescheiden is, wil hertrouwen, doet hij er alles aan om het weer goed te maken met zijn familie.

Let op: niet Nederlands ondertiteld.

Trailer & tickets

The Darjeeling Limited (2007)

Drie broers (Owen Wilson, Adrien Brody en Jason Schwartzman) komen bij elkaar door het overlijden van hun vader. Als hun moeder (Anjelica Huston) verdwijnt, brengt hun zoektocht ze op de meest onherbergzame plaatsen.

Let op: niet Nederlands ondertiteld.

Trailer & tickets

The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)

Als de partner van oceanograaf Steve Zissou tijdens het filmen wordt gedood door een jaguarhaai, stelt Zissou een team samen om wraak te nemen op het mysterieuze beest.

Let op: niet Nederlands ondertiteld.

Trailer & tickets

Isle of Dogs (2018)

In een nabije toekomst worden alle honden in Japan verbannen uit de maatschappij. Een jongen gaat op zoek naar zijn verdwenen hond en komt terecht op een vuilniseiland vol verbannen honden.

Trailer & tickets