Terug naar het nieuwsoverzicht

Focus on werner herzog

Vanaf 8 juni

Ter gelegenheid van de release van de documentaire Werner Herzog – Radical Dreamer halen we drie van zijn klassiekers terug naar het grote doek: Aguirre, der Zorn Gottes (1972), Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen Alle (1974) en Fitzcarraldo (1982).

Werner Herzog (1942) is een fenomeen, regisseur van onvergetelijke klassiekers over kleine mensen met grootse verlangens, filmer die steeds de macht van de natuur over de mens benadrukt, cultfiguur. Thomas von Steinacker filmde een indringend portret. Z’n eerste (korte) film maakte hij in 1962 met een van de Münchense filmacademie gestolen camera, zijn nieuwste productie staat alweer op stapel. 

Werner Herzog – Radical Dreamer 

Vanaf 8 juni

Zijn naam is misschien niet bij iedereen bekend, maar wie deze belangrijke filmmaker wil leren kennen, zal veel plezier beleven aan deze documentaire over Werner Herzog, ook wel ‘de laatste Duitse Romanticus’ genoemd. Met onder andere Nicole Kidman, Robert Pattinson, Christian Bale, Patti Smith, Volker Schlöndorff en Wim Wenders.

Trailer & tickets

Aguirre, der Zorn Gottes (1972)

Vanaf 15 juni

Alles aan deze film waarmee regisseur Werner Herzog faam verwierf is legendarisch: de maker, het verhaal én de hoofdrolspeler: onder leiding van de waanzinnige kapitein Aguirre (Klaus Kinski) gaat een groep Spaanse veroveraars op zoek naar El Dorado.

Trailer & tickets

Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle (1974)

Vanaf 15 juni

Werner Herzogs interpretatie van het Kaspar Hauer-verhaal, over een jongeman die niet kan spreken of lezen en als freak wordt tentoongesteld, won bij verschijning in Cannes maar liefst drie prijzen!

Trailer & tickets

Fitzcarraldo (1982) 

Vanaf 15 juni

Zakenman Fitzcarraldo (Klaus Kinski) wil een operahuis laten bouwen in het Peruaanse regenwoud. Om bij zijn kavel te komen laat hij een stoomboot over de heuvels trekken. Een levensgevaarlijke krachttoer die zonder trucage werd gefilmd.

Trailer & tickets