Terug naar het nieuwsoverzicht

Focus on Sofia Coppola

Vanaf 28 december

In het kader van de release van Priscilla, de langverwachte nieuwe film van Sofia Coppola, vertonen we vier van haar eerdere films, waaronder Lost in Translation (2004), Maria Antoinette (2006), Somewhere (2010), The Virgin Suicides (2000).


4 SOFIA COPPOLA Klassiekers

LOST IN TRANSLATION

Vijftiger Bob Harris (Bill Murray), acteur op zijn retour, is in zijn eentje in Tokio om commercials op te nemen voor een whiskymerk. In zijn hotel ontmoet hij de twintiger Charlotte (Scarlett Johansson). Ook zij moet de dagen alleen zien door te komen. Tussen de twee ontwikkelt zich al snel een warme en intense vriendschap.

Lost in Translation werd bekroond met een Oscar voor beste scenario; Bill Murray liep de Oscar voor beste hoofdrol op een haar na mis. De soundtrack, met onder andere The Jesus and Mary Chain, Phoenix en Death in Vegas, is zaligmakend.

Trailer & tickets

MARIE ANTOINETTE

Marie Antoinette probeert zich overeind te houden in een hofcultuur die bol staat van roddel, achterklap en hypocrisie. Terwijl zij en haar man zich onderdompelen in wervelende excentrieke feesten begint buiten de muren van Versailles de uitgehongerde bevolking zich te roeren – de Franse Revolutie staat op het punt van uitbarsten.

Hoofdrolspeelster Kirsten Dunst is indrukwekkend als de van het volk vervreemde koningin die zich in creaties hult waarvan de gewone vrouw slechts kan dromen.

Trailer & tickets

SOMEWHERE

De roddelbladen smullen van zijn avonturen. Acteur Johnny Marco gaat feestend door het leven en doet zich tegoed aan drank, drugs, mooie vrouwen en snelle auto’s. Hij woont in het chique Chateau Marmont Hotel in Hollywood. Als zijn emotioneel verwaarloosde dochter Cleo, uit zijn mislukte huwelijk, bij hem op de stoep staat, wordt Johnny gedwongen om over zijn leven na te denken en de grip op zijn leven terug te krijgen.

Sofia Coppola ontving voor Somewhere een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Trailer & tickets

THE VIRGIN SUICIDES

De vijf dochters uit het Lisbon-gezin groeien op in een nette buitenwijk in Michigan midden jaren zeventig. Hun wereld is klein en afgeschermd, tot de jongste van het gezin uit het leven stapt. Op advies van de dokter besluiten de streng katholieke ouders om hun vier overgebleven dochters iets meer vrijheid te geven. Met de deur naar de buitenwereld op een kier, maken de meiden kennis met een groep jongens, die volledig door hen betoverd raakt. 25 jaar later halen deze jongens op poëtische wijze hun dromerige herinneringen op aan de Lisbon-zussen, want wat is er destijds nou precies gebeurd?

Trailer & tickets