Terug naar het nieuwsoverzicht

Focus on Miyazaki

Vanaf 28 december

Ter ere van de verschijning van het nieuwe sprookje The Boy and the Heron vertonen we een drietal klassiekers van de Japanse meesterverteller en medeoprichter van animatiestudio Ghibli: Hayao Miyazaki. We vertonen onder andere Princess Mononoke (1997), Spirited Away (2001) en My Neighbor Totoro (1988)


3 miyazaki Klassiekers

My Neighbor Totoro

Twee meisjes verhuizen met hun vader naar een oud huis op het platteland, zodat ze in de buurt zijn van het verpleegtehuis waar hun moeder ligt. Satsuki en Mei ontdekken dat het nabijgelegen bos bevolkt wordt door wonderlijke wezens, waaronder Totoro, een groot vriendelijk monster.

Trailer & tickets

Princess Mononoke

Als het dorp van prins Ashitaka wordt aangevallen door de kwade bosgod Nago ontstaat er een conflict waardoor Nago de prins vervloekt. Ashitaka blijkt besmet met een dodelijke ziekte. Hij verlaat het dorp om te onderzoeken of er een manier is om de vloek uit te bannen. Zo komt hij terecht in het bos van de hertengod, waar Nago vandaan komt. In dat rijk heerst nu oorlog. Ashitaka zet zich in om de haat en het geweld te stoppen en wordt verliefd op San, ook Mononoke hime genoemd. Grote vraag is: lukt het Ashitaka om de vloek te breken en de vrede te herstellen?

Trailer & tickets

Spirited Away

Tijdens de verhuizing van haar familie naar een buitenwijk komt Chihiro in een wereld terecht die wordt geregeerd door heksen en monsters, en waar mensen veranderd worden in dieren. Zo ook haar ouders! Voor straf, omdat haar ouders van het voedsel van de goden hebben gegeten, moet Chihiro in een groot badhuis werken. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld?

Trailer & tickets