Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Werner Herzog – Radical Dreamer | Focus on Werner Herzog
Herkomst
Duitsland, Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Duits, Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Thomas von Steinaecker
Lengte
102 minuten
Genre
Documentaire
Cast
Wim Wenders (Zichzelf), Lena Herzog (Zichzelf), Patti Smith (Zichzelf), Nicole Kidman (Zichzelf)
Jaar
2022
Kijkwijzer
Grof taalgebruikAngstvanaf 14 jaar
Vraag iemand mee

Zijn naam is misschien niet bij iedereen bekend, maar wie deze belangrijke filmmaker wil leren kennen, zal veel plezier beleven aan deze documentaire over Werner Herzog, ook wel 'de laatste Duitse Romanticus' genoemd. Met onder andere Nicole Kidman, Robert Pattinson, Christian Bale, Patti Smith, Volker Schlöndorff en Wim Wenders.
Ter gelegenheid van deze release halen we onder de noemer Focus on Werner Herzog drie van zijn klassiekers terug naar het grote doek: Aguirre, der Zorn Gottes (1972), Kaspar Hauser - Jeder für sich und Gott gegen Alle (1974) en Fitzcarraldo (1982).  


Werner Herzog is een fenomeen, regisseur van onvergetelijke klassiekers over kleine mensen met grootse verlangens, filmer die steeds de macht van de natuur over de mens benadrukt, cultfiguur. Thomas von Steinacker filmde een indringend portret. Z’n eerste (korte) film maakte hij in 1962 met een van de Münchense filmacademie gestolen camera, zijn nieuwste productie staat alweer op stapel.
Werner Herzog (1942) gaat tot zijn laatste snik door met filmen, en wat hem daartoe drijft probeert Von Steinacker te vangen in zijn portret van een fenomeen. Met interviews met collega-regisseurs als Chloé Zhao, Neue Deutsche Film-generatiegenoten Volker Schlöndorff en Wim Wenders, aangevuld met gesprekken met Herzogs echtgenote Lena en acteurs als Nicole Kidman en Christian Bale, met - verrassend - performer Patti Smith ook in de rij geïnterviewden.Tickets

Morgen

di 13 jun

wo 14 jun