Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
War Pony
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Gina Gammell, Riley Keough
Lengte
115 minuten
Genre
Drama
Cast
Jojo Bapteise Whiting, LaDainian Crazy Thunder
Jaar
2022
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 12 jaarDrugs- en/of alcoholmisbruikGeweld
Vraag iemand mee

Intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat in South Dakota, gemaakt in nauwe samenwerking met de bevolking. De locals schreven mee aan het scenario en zijn te zien in verschillende rollen. Dat maakt deze ode aan leven in het reservaat extra authentiek.
Bij de film wordt een video-essay vertoond van Joost Broeren.

Matho en Bill zijn twee Oglala Lakota jongens die in het reservaat wonen. De 23-jarige Bill heeft twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal kansen om aan geld te komen. Zo ontmoet hij Tim, een rijke kalkoenhouder die een ranche heeft net buiten het reservaat en Bill een baantje aanbiedt. Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden. Hij wil vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is. Diefstal, drugsdealen met zijn vader's voorraad, Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben.
War Pony is het regiedebuut van Gina Gammell en Riley Keough. De film was al te zien op verschillende festivals en heeft inmiddels meerdere prijzen ontvangen, waaronder de Caméra d’Or in Cannes.

Tickets

di 13 jun

wo 14 jun