Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Viver Mal | Previously Unreleased
Herkomst
Portugal, Frankrijk
Gesproken taal
Portugees
Ondertiteling
Nederlands
Regie
João Canijo
Lengte
124 minuten
Genre
Drama
Cast
Nuno Lopes, Filipa Areosa, Leonor Silveira, Rafael Morais
Jaar
2023
Kijkwijzer
Grof taalgebruikSeksDrugs- en/of alcoholmisbruikvanaf 14 jaar
Vraag iemand mee

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.
Mal Viver is het tweede deel van twee unieke 'spiegelfilms', die beide spelen in hetzelfde hotel. In plaats van op de vrouwen die het hotel runnen, is de blik nu gericht op de gasten en belanden zij onder het fileermes van regisseur João Canijo.

Met de films van Ingmar Bergman en het toneelwerk van August Strindberg als voorbeeld gaat regisseur João Canijo verder op het spoor dat hij in Mal viver uitzette: de ontmaskering van moederliefde als kil egoïsme en emotionele chantage. In Mal viver, deel een van dit tweeluik, zag je hoe de vijf vrouwen uit een familie die het hotel draaiende houden, elkaar verstikten in een intergenerationeel trauma.
In deel twee, Viver mal, is het de beurt aan de gasten om de emoties tot een kookpunt te voeren.Canijo draaide zijn tweeluik in één keer, waardoor de verschillende verhaallijnen naadloos in elkaar schuiven.
Regisseur João Canijo begon zijn carrière als assistent-regisseur van grote namen Manoel de Oliveira, Wim Wenders, Alain Tanner en Werner Schroeter. 
Mal Viver was de Portugese inzending voor de Oscars en won de Juryprijs op het FIlmfestival van Berlijn (Zilveren Beer). De films wonnen samen ook diverse prijzen waaronder de Gouden Lady Harimaguada voor beste film, de belangrijkste prijs van het Internationaal Filmfestival van Las Palmas de Gran Canaria.

Tickets

do 29 aug

za 31 aug

di 3 sep