Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Total Trust | Movies that Matter on Tour
Herkomst
China
Gesproken taal
Mandarijn
Ondertiteling
Engels
Regie
Zhang Jialing
Lengte
97 minuten
Genre
Movies That Matter
Cast
Jaar
2023
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Deze documentaire werpt een indringede blik op digitale controle in China, waar een ongekende mate van staatstoezicht heerst door middel van vertrouwen, angst, gehoorzaamheid en verzet. Twee families vechten voor gerechtigheid vanuit de digitale gevangenis van de Chinese toezichtstaat.
Voorafgaand aan de film is er een inleiding.

Total Trust onderzoekt de veranderingen in sociaal gedrag als gevolg van een alziende maatschappij en vindt zijn blijvende kracht in de mensen die vechten tegen het misbruik van de staatsmacht.
De Chinese regering voelt zich bedreigd door het toenemende activisme en de publieke verontwaardiging over de vertragende economie en de toenemende sociale problemen. Om dit tegen te gaan is China begonnen met de uitbreiding van een geavanceerd digitaal systeem over het hele land. Dit systeem, dat burgers volgt, controleert, hun gegevens verzamelt en analyseert, gedrag categoriseert als strafbaar of prijzenswaardig, hoopt politieke weerstand te voorspellen voordat het gebeurt. De burgers worden 24/7 in de gaten gehouden zoals nooit eerder gedacht. 

Tickets

di 14 nov