Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
The Zone of Interest | Oscarweekend
Herkomst
VS, Verenigd Koninkrijk, Polen
Gesproken taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Jonathan Glazer
Lengte
106 minuten
Genre
Drama
Cast
Christian Friedel, Sandra Hüller, Ralph Herforth, Max Beck
Jaar
2023
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarDiscriminatieAngst
Vraag iemand mee

Op 9 en10 maart vertonen we veel Oscar-genomineerde films. The Zone of Interest heeft maar liefst 5 nominaties. Het is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC).

Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen. The Zone of Interest werd onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en is de Oscar-inzending van het Verenigd Koninkrijk voor Beste Internationale Film. Glazer baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis.

De eerste drie minuten van de film blijft het beeld zwart. De regisseur wil de kijker hiermee laten focussen op de geluiden die te horen zijn.

Tickets

za 9 mrt

zo 10 mrt